Deze sterrenbeelden zijn de vervelendste collega’s

Werk & studie door Maya Luz

We kennen ze allemaal wel: van die collega's die je super aardig vindt, maar waar je eigenlijk niet goed mee kunt werken. Ze komen te laat, kletsen te veel, doen hun werk niet goed en ga zo nog maar even door. Dit zijn de sterrenbeelden die de vervelendste collega's zijn, maar die stiekem toch onze werk besties zijn.

Lees ook: Job hunting? Tips om snel een nieuwe baan te vinden

Sterrenbeeld #1: Tweelingen

Tweelingen zijn kletskousen. Dit sterrenbeeld gaat je dus ongetwijfeld afleiden tijdens het werk. De Tweelingen is ontzettend sociaal. Dit maakt ze dan ook een leuke en gezellige collega, maar niet per se eentje die erg productief is. Het is leuk om een paar minuten met de Tweelingen te kletsen bij het koffiezetapparaat, maar als het aan hen ligt houden ze je daar de hele dag vast. Dit is dan ook het teken waar je niet naast wil zitten op kantoor. Ze komen je constant afleiden met geklets. Daarnaast kunnen Tweelingen ook enorme uitstellers zijn. Hierdoor kom jij misschien met hun werk te zitten. Tweelingen zijn wel ontzettend creatief en grappig. Ook zullen ze voor je opkomen wanneer en problemen zijn op de werkvloer. Maar als je op zoek bent naar een productieve collega, is dit niet de juiste persoon.

Sterrenbeeld #2: Boogschutter

Boogschutters zal je altijd kwijt zijn op kantoor, want dit sterrenbeeld zal waarschijnlijk nooit aan hun bureau te vinden zijn. Boogschutters zijn vrije geesten. Ze zijn erg onvoorspelbaar, ook op de werkvloer. Ze zijn ook erg chaotisch. Het is voor Boogschutters moeilijk om stil te zitten en te focussen op een taak. Daarnaast houdt dit sterrenbeeld ook van drama. Ze zullen dus ook direct op drama afgaan wanneer ze iets zien gebeuren. En ze vinden het ook zeker niet erg om zich erin te mengen. Eigenlijk staat dit sterrenbeeld altijd op het punt om ontslagen te worden. Ze komen te laat en denken niet na voordat ze iets zeggen. Gelukkig is de Boogschutter de grootste persoonlijkheid van het team. Deze collega zal dus echt niet zomaar verdwijnen.

Sterrenbeeld #3: Vissen

Tot slot zijn er de Vissen. Dit is de collega voor wie je de meeste diensten over zal moeten nemen. Dit is de collega die zich het vaakst ziekmeldt of te laat komt. Dit komt doordat Vissen snel overweldigd raken. Ze zullen dus om de zoveel tijd even moet bijkomen van alles. Als ze wel op kantoor zijn, werken ze iets langzamer dan de rest van het team. Hierdoor missen ze vaak deadlines of doen ze alleen het hoog nodige. Verder is het lastig om met een Vissen te communiceren aangezien ze altijd met hun hoofd in de wolken zitten. Dit maken ze gelukkig goed door een van de meest creatieve sterrenbeelden te zijn. Hun ideeën zijn dan ook onmisbaar binnen het team.