Job hunting? Tips om snel een nieuwe baan te vinden

Werk & studie door Anne-Fleur

Ben je ontslagen of simpelweg op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zullen deze tips om snel een nieuwe baan te vinden je vast helpen! Lees gauw verder.

Lees ook: Zo kun je het beste samenwerken met die vervelende collega

Tips om een nieuwe baan te vinden

Als je ontslagen bent, is het misschien niet zo leuk om op zoek te moeten gaan naar een nieuwe job. Toch kun je het ook van een andere kant proberen te bekijken: alles gebeurd met en voor een reden. Misschien maak jij hierna wel een grote stap in jouw droomcarrière! Wil je liever vandaag dan morgen aan de slag kunnen bij een nieuwe werkgever? Volg dan deze tips en we zullen zien hoe snel jij die baan binnensleept.

1. Alles dubbel checken

Je kunt niet zeker genoeg zijn. Het is daarom goed om alles te dubbel checken voordat je je sollicitatie of mails verstuurt. Kloppen je emailadres en telefoonnummer op je CV? Staan er geen kleine foutjes in die je een hele baan kunnen kosten? Het kost misschien wat tijd, maar dan weet je in ieder geval wel dat alles netjes staat. Wie wil nu niet zo'n nette werknemer?

2. Wees persoonlijk

Bij een sollicitatie verstuur je vaak een motivatiebrief mee met je CV. Waarom wil je bij dit bedrijf werken, waarom pas je bij het team? Blablabla, je kent het wel. Na zeven keer een motivatiebrief schrijven ben je er misschien wel klaar mee en stuur je lekker makkelijk een standaardbrief mee. Niet doen! Het is altijd beter om een persoonlijke en aangepaste brief te versturen. Zo kun je alles op de goede manier koppelen aan bepaalde functies, kwaliteiten en verantwoordelijkheden.

3. Solliciteer op álles wat je leuk lijkt

Zie je een toffe vacature, maar heb je het gevoel dat het out of your league is? Stuur die sollicitatie alsnog! Je weet nooit wat eruit kan komen. Misschien is het die ene positie niet, maar heeft het bedrijf wel iets anders leuks voor je.

4. Stuur bedankmails

Dit klinkt misschien wat gek, maar om toch op de radar te blijven van je potentiële werkgever, is het goed om de dag na een eerste gesprek een 'bedankmail' te sturen. Vertel hierin dat je een leuk gesprek hebt gehad en nog steeds geïnteresseerd bent in de functie. Dit kan vooral handig zijn als er ook nog andere sollicitanten in de running zijn. Wellicht zet jij jezelf hiermee weer op de voorgrond.