5X iPhone-hacks om productiever te zijn

Werk & studie door Anjali

Onze telefoons zijn onmisbaar tijdens het werk, maar hoe zorg je ervoor dat het niet teveel afleid? Deze apps helpen je productiever te zijn.

1. Notities om productiever te worden

Misschien gebruik je de app als, maar de notities-app werkt echt wonderen voor wanneer je dingen wilt bewaren. Als jij nogsteeds onduidelijke steekwoorden in je notities zet, is het tijd om je te verdiepen in wat de app allemaal nog meer te bieden heeft. Heb je een belangrijke brief gekregen, maar bewara jij alles op je iCloud? Je kunt deze documenten inscannen via de notities-app en ze direct omzetten in een pdf-formaat. Perfect als je je boekhouding online doet of snel iets moet doorsturen. Niet alleen handig om vage steekwoorden in op te schrijven, dus.

2. Herinneringen

Zo lang bestaat de app nog niet, maar inmiddels is het wel echt een must. De herinneringen-app zorgt ervoor dat je zelf geen to do-lijst hoeft te maken, en het enige wat je moet doen is de to-do's opschrijven. Maak herinneringen voor je taken, zodat je je hoofd makkelijker leeg kunt maken en een duidelijk overzicht hebt van wat je allemaal nog moet doen. Zo vergeet je niets meer.

3. Niet storen

Waarschijnlijk kennen we deze functie allemaal al, en het is niet echt een app, maar wel onmisbaar in het dagelijks leven. Misschien gebruik je 'm nog niet, maar als je het erg druk hebt gedurende de dag en tóch bereikbaar moet blijven, is dit een handige optie. Je stelt een aantal contacten in die je altijd kunnen bereiken, en de rest wordt direct overgeschakeld naar de voicemail. Ook blijven je meldingen gedempt, zodat je op een ander tijdstip alles kunt checken zonder constant gestoord te worden. Hierdoor ben je vaak productiever.

4. Optillen om te activeren

Je telefoon gaat aan wanneer je 'm optilt, en dat is erg makkelijk, maar werkt ook erg afleidend. Daarnaast zuigt het ook je batterij op en is het een slimme tactiek om je telefoon vaker op te pakken. Door deze functie uit te schakelen zal je ongetwijfeld minder snel op te telefoon kijken, en ben je automatisch productiever op het werk.

5. Contacten

Je gebruikt deze app vast al, maar haal je er ook echt alles uit? Je voert al snel een naam en een telefoonnummer in om mensen sneller te kunnen bereiken, maar je kan ook extra notities, woonplaatsen, e-mailadressen en verjaardagen toevoegen. Zo werkt de contacten-app als jouw persoonlijke assistent, en kun je echt nooit meer een verjaardag of adres vergeten.