9 onverwacht leuke manieren om AI te gebruiken
AI is inmiddels een bekend begrip onder velen van ons. Bijna iedereen kent namelijk wel ChatGPT. Deze technologie verandert ons leven razendsnel. Toch zijn er nog veel meer andere tools die jou kunnen helpen. Wij hebben ze voor je uitgezocht.
9 onverwacht leuke manieren om AI te gebruiken
1. Tips om betere teksten te schrijven
Deze virtuele schrijfassistent willen we allemaal. Met de Language tool kun je jouw teksten laten controleren. Wanneer je op deze site een tekst plakt, krijg je verschillende suggesties voor verbeteringen. Niet alleen handig voor fouten in grammatica en spelling, maar ook voor tips voor het herschrijven van je zinnen. Je kan de tool als extensie toevoegen aan Google Chrome en is ook in het Nederlands te gebruiken. Ideaal!
2. Beter leren spreken
Het programma Poised luistert en kijkt wanneer je aan het woord bent tijdens een videogesprek. Je krijgt feedback over je manier van spreken en tips wat er de volgende keer beter kan. Zo vertelt hij je wanneer je te snel spreekt, te weinig energie uitstraalt of vaak stopwoordjes gebruikt. Ideaal voor als je regelmatig presentaties moet houden.
3. De stem en instrumenten van een lied scheiden
Ben jij dol op muziek? Dan is deze tool ideaal voor jou. De tool Vocal Remover splitst een lied op in aparte tracks voor stem en instrumenten. Je kan dus van elk lied een karaokeversie maken. Oh ja en je kan zelfs je eigen stem opnemen bovenop een karaoketrack. Het is zelfs mogelijk om geluid van een specifiek instrument uit een lied te halen, zodat je bijvoorbeeld alleen het pianogedeelte overhoudt. Dit kun je doen met lalal.ai.
4. Foto's aanpassen zonder moeite
Tegenwoordig hoef je geen uitgebreide kennis van Photoshop meer te hebben om je foto's aan te passen. Verschillende websites bieden namelijk de mogelijkheid om een foto of video te verscherpen en de achtergrond te verwijderen. Een voorbeeld van een app is Cutout.pro!
5. Van een schets een lijntekening maken
Jij schetst er nog wel eens op los. Deze tekeningen zijn natuurlijk hartstikke handig om te bewaren. Wist je dat je met Autodraw een lijntekening kan maken van een schets? Zodra jij in deze app gaat schetsen, wordt er bovenaan een lijst getoond van figuren die lijken op wat je aan het tekenen bent. Zodra jij er eentje aanklikt, verandert de tekening door dit figuur. Zo ziet je tekening er ook nog eens extra professioneel uit.
6. Van een kindertekening een foto maken
Met Scribble Diffusion kun je een tekening omzetten naar een foto. Je maakt een tekening en je schrijft eronder wat je in die tekening ziet. De website maakt een foto die is gebaseerd op van zowel je tekening als de beschrijving.
7. Woorden omzetten in een afbeelding
Met DALL-E 2, Midjourney en Craiyon kun je aan de hand van een omschrijving een afbeelding genereren. Om gebruik te maken van DALL-E 2 en Midjourney moet je wel eerst een gebruikersaccount maken. Houdt er rekening mee dat je bij sommige tools moet betalen. Vervolgens kun je in een beschrijving aangeven hoe de afbeelding eruit moet zien en in welke stijl AI aan de slag moet gaan. Bij Craiyon heb je geen gebruikersaccount nodig. Wat ga jij ontwerpen?
8. 3D- model maken
Altijd al eens een 3D-model willen maken? Dan zit je met Polycam goed. Je kan namelijk met dit programma een 3D-model maken van voorwerpen of gebouwen. Het enige wat je er voor nodig hebt, is een reeks foto's die vanuit verschillende hoeken zijn genomen. Maak bijvoorbeeld een driedimensionaal beeld van je interieur of dronebeelden die je omzet in een model van een landschap. Prachtig!
9. Wetenschappelijke artikelen samenvatten
In het werkveld kom je vast wel eens tegen dat je een wetenschappelijk artikel moet samenvatten. Nu gelukkig niet meer alleen. Met de AI-tool SciSpace kun je een hoop tijd besparen. Laadt het PDF en er wordt automatisch een samenvatting gemaakt met de belangrijkste elementen uit het artikel.