5x gekke manieren om snel geld te verdienen

Werk & studie door Anjali

We willen allemaal veel geld verdienen, maar niet teveel tijd kwijt zijn aan werken. Nou, dat kan dus. Wij laten je zien hoe.

Gekke manieren om geld te verdienen

Uit onderzoek van YoungCapital in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat 47 procent van de jongeren in Nederland graag een baan zouden willen waarmee ze veel geld kunnen verdienen. Wij hebben een aantal gekke manieren bedacht, mocht jij ook graag veel geld willen verdienen zonder er al te veel moeite voor te moeten doen. Komen ze.

1. Knuffelen

Oké, het klinkt gek, maar je kunt knuffelen én er geld voor krijgen. Hoe? Dan zul je eerst naar Japan moeten. Het is misschien niet de snelste manier om geld te verdienen, maar in Japan krijg je betaald als je professioneel knuffelaar bent. Soms gaat dat om een simpele staande knuffel, maar het kan ook knuffelen in bed zijn. Geen seksuele handelingen, maar wel hele lekkere knuffels. Wie wordt daar nou niet blij van?

2. Huilen

Nog zo'n gek baantje: professioneel huiler. Waarom kan je daarvoor betaald krijgen? Sommige families zijn bang voor een lage opkomst op een begrafenis, en willen daarom liever professionele acteurs inhuren om de zaal toch nog een beetje te kunnen vullen. Ga je door een break-up heen? Misschien kun je dan al je verdriet weghuilen én er geld mee verdienen door zoiets te doen.

3. Huis verhuren

Vind jij dat je zelf mooi woont? Je kunt je woning tegen betaling verhuren voor fotoshoots of films. Dat betekent echt niet dat je een grote villa met zwembad en sauna moet hebben, iedere ruimte volstaat. Er zijn verschillende websites waarbij je de foto's van het huis kunt uploaden, waarna mensen deze ruimtes kunnen huren. Wie weet staat jouw woonkamer straks wel op het grote scherm.

4. Furby's, pokémonkaarten en spaarplaatjes

Oud speelgoed kan nog wel eens heel veel geld waar zijn. Zo is een ongebruikte Furby in de doos makkelijk 900 dollar waard, en zelfs als ze wel gebruikt zijn kun je er soms nog honderden euro's voor krijgen. Ook pokémonkaarten kunnen zeldzaam zijn, tot wel in de duizenden euro's. Heb je nog spaarplaatjes, zoals voetbalplaatjes of dierenplaatjes? Ook die kunnen vaak zeldzaam uitpakken, en gaan voor honderden en duizenden euro's de toonbank over.

5. Mystery shoppen

Als je mystery shopper bent, ga je langs allerlei winkels en test je hoe je daar als klant behandeld wordt. Ook kun je, wanneer je nog onder de achttien jaar bent, testen of de winkel aan leeftijdscontroles doen. Mystery shopper zijn betaalt misschien niet de jackpot uit, maar alle beetjes helpen.