Cocktail time: zo maak je de Matcha martini

Eten door Anne-Fleur

Matcha is enorm populair tegenwoordig. Waar je ook kijkt, je ziet de halve bevolking met dat ene groene drankje rondlopen. Echter zijn de meningen nogal verdeeld over de smaak van matcha. Een drankje waarin het groene spul sowieso goed zal smaken? De Matcha Martini! En die maak je heel eenvoudig zelf. Lees gauw verder.

Lees ook: Espresso Martini met Parmezaanse kaas gaat viral op TikTok: is het écht lekker?

Wat is matcha?

Matcha is een groene thee uit Japan, gemaakt van gestoomde en gedroogde theebladeren. De groene, gemalen poeder hiervan wordt opgeklopt met water en kan puur worden gedronken, maar ook met melk. In tegenstelling tot groene thee, waarbij je de bouillon van theebladeren drinkt, drink je bij matcha ook echt de bladeren. Daardoor is het zo krachtig van smaak. De hoeveelheid cafeïne in een beker schrikt je misschien af, maar toch is het niet helemaal zo slecht als je denkt. De cafeïne doet zijn werk namelijk op een andere manier als in koffie en heeft diverse gezondheidsvoordelen. Zo werkt het namelijk kalmerend, maar is het ook goed voor de lijn! Cocktails drinken terwijl je bezig bent met je health... Wie had dat gedacht?

Tijd voor cocktails

We love cocktails. En, we love matcha. Waarom zouden we de twee niet combineren dan? We kennen de Espresso Martini al, dus de Matcha Martini zal minstens zo lekker moeten zijn! Daarnaast is deze cocktail niet alleen heel lekker, door haar groene kleurtje ziet ze er ook nog eens prachtig uit. We hebben een receptje gevonden die we nú met je gaan delen.

Recept voor Matcha Martini

Dit heb je nodig:

  • Ongeveer 75 milliliter matcha
  • 30 milliliter wodka
  • 15 milliliter witte chocoladelikeur
  • Een flinke scheut simpele siroop (suiker en water)
  • Wat matchapoeder voor garnering

Zo maak je de Matcha Martini:

  1. First things first, bereid je de matcha voor. Pak de matchapoeder en roer dit los in wat water. Heb je een speciale matchaklopper, dan kun je deze natuurlijk gebruiken. Heb je dit niet? Dan is een kleine garde ook prima.
  2. Voor de volgende stap doe je de matcha samen met wat ijsklontjes in een cocktailshaker. Voeg daar de wodka, het siroop en de witte chocoladelikeur aan toe.
  3. Shake dit goed door elkaar en schenk het dan in een mooi, aesthetic glas. Top het dan af met matchapoeder als garnering en drinken maar! Cheers!
@risingsignstudio

Lees ook: De lekkerste cocktailtrends voor de zomer van 2024