Numidia straalt na het verliezen van ruim 21 kilo: 'Moest echt alles in mijn leven veranderen'

Media door Alyssa

Numidia El Morabet heeft op Instagram een ongelofelijke transformatie gedeeld: ze is maar liefst 21 kilo afgevallen! Op haar social media deelde ze een inspirerende voor- en nafoto, waarop ze straalt van zelfvertrouwen.

Een openhartige worsteling

Numidia heeft eerlijk gesproken over haar langdurige worsteling met haar gewicht. "Het gevoel dat ik niet meer kon genieten van alles, zat me dwars", schrijft ze. Voor haar was lekker en gemakkelijk eten een gewoonte geworden, wat leidde tot slechte nachtrust en veel gepieker. Ze wist dat er iets moest veranderen in haar leven.

Het begin van een nieuw hoofdstuk

Op haar zwaarst woog Numidia 110 kilo. Haar kleding paste niet meer en ze voelde zich constant in strijd met zichzelf. Dit bracht haar ertoe om zich aan te melden bij Dag Eén, een fitnessmethode waar ze vastbesloten was om aan haar gezondheid te werken.

Numidia zet knop om

"Ik wist dat het niet makkelijk zou worden", deelt Numidia. "Ik moest echt alles in mijn leven veranderen. Niet alleen sporten en eten, maar mijn hele lifestyle. Nee zeggen tegen mensen en aan jezelf denken." Ondanks de uitdagingen zette ze door. "Ik zei tegen mezelf: nu moet de knop om."

Trots op haar prestaties

De zangeres hield woord. "Elke dag trainen, gezond koken en vroeg naar bed", vertelt ze. Ze zette haar gezondheid op de eerste plaats en ging ervoor met volle overtuiging. "Ik mag met trots zeggen dat ik 21 kilo ben afgevallen! En het allerbelangrijkste: ik voel me goed in mijn lichaam, herboren en krachtig."

Een inspiratie voor ons allemaal

Wat een inspiratie is Numidia! Haar doorzettingsvermogen en vastberadenheid laten zien dat met hard werken en toewijding alles mogelijk is. We zijn zo trots op haar en blij dat ze zich nu goed voelt in haar eigen lichaam.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Meer op Instagram

Herman den Blijker

Wist je dat chef-kok Herman den Blijker ook een geweldige verandering heeft ondergaan? Toen hij ontdekte dat hij meer dan 150 kilo woog, besloot hij het roer om te gooien. Hij kreeg het 'afvalmedicijn' Ozempic voorgeschreven, oorspronkelijk ontwikkeld voor diabetespatiënten. "Ik begon met een klein prikje", legde Herman uit aan RTL Boulevard. "De kilo's vlogen er echt vanaf! Binnen drie weken was ik al 12 kilo lichter." Zo snel dat hij dacht dat er iets mis was, maar zijn arts stelde hem gerust over hoe Ozempic zijn eetgewoonten en gewicht beïnvloedde. "Het is een soort mindfuck," lachte Herman. "Kun je je voorstellen dat ik niet constant aan eten denk?" Als chef is Herman altijd bezig geweest met eten, maar dankzij Ozempic kan hij nu genieten van kleinere porties en voelt hij zich langer verzadigd. En omdat hij al meer dan 20 jaar diabetes heeft, is het medicijn ook volledig verantwoord voor zijn gezondheid.

Lees ook: Stevie uit Ex on the Beach deelt transformatie: meer dan 20 kilo afgevallen