Herman den Blijker valt 40 kilo af met hulp van 'afvalmedicijn'

Media door Alyssa

In gesprek met RTL Boulevard deelt chefkok Herman den Blijker hoe hij zijn strijd tegen de kilo's aanging. Met behulp van een speciaal 'afvalmedicijn', is Herman namelijk meer dan veertig kilo verloren en heeft zijn leven op een gezonde manier omgegooid.

De beslissende ommezwaai van Herman den Blijker

Toen Herman den Blijker ontdekte dat hij meer dan 150 kilo woog, wist hij dat het tijd was om het roer volledig om te gooien. Bij de arts kreeg hij het 'afvalmedicijn' Ozempic voorgeschreven, een middel dat oorspronkelijk voor diabetespatiënten is ontworpen. Herman legde aan RTL Boulevard uit hoe het medicijn voor hem werkte. "Dan begin je met een klein beetje spuiten. Dat is één prikje, dat zie je niet eens."

Niet meer aan eten denken

De kilo's vlogen er vanaf dat moment echt af! Binnen drie weken was Herman al 12 kilo lichter en omdat het zo snel ging dacht hij zelfs dat hij ziek was. "Dat kan niet anders. Dat is niet gezond", vertelde hij bezorgd aan zijn dokter. Maar de arts legde uit wat Ozempic met zijn lichaam deed. "Het medicijn is een soort mindfuck", vertelt Herman. "Kan je je voorstellen dat ik niet aan eten denk?" Het middel zorgt ervoor dat je langer vol zit en dus kleinere porties eet.

Boze reacties

Hoewel Herman zelf blij is met zijn gewichtsverlies en betere gezondheid, waren niet alle reacties op zijn verhaal positief. RTL Boulevard zette het interview op Instagram en daar kwamen veel negatieve comments op. Veel mensen vonden dat Ozempic alleen voor mensen moet zijn die het echt nodig hebben.

Herman den Blijker zijn reactie op de kritiek

Herman schrok echt van die reacties en reageerde onder de video. "Schrikken van de comments... Zelf ben ik ruim 20 jaar diabetespatiënt. Na al die jaren kreeg ik recent vanuit de diabetesafdeling van het Erasmus MC het veelbesproken medicijn Ozempic voorgeschreven. Voor mij heeft dit middel niet alleen de ziekte en bijbehorende symptomen meer onder controle gekregen, ik viel hier ook enorm van af. Dit is voor iedereen anders en ik vertel hier over mijn eigen ervaringen. Daar mag iedereen wat van vinden maar dan bij voorkeur een mening gebaseerd op de waarheid. Het interview is slechts een heel klein deel van een langer gesprek, dat pakt met dit soort onderwerpen niet altijd goed uit", schreef hij. De video waarin Herman zijn verhaal doet en waar al die reacties op binnenstroomden, bekijk je hieronder.

Meer op Instagram

Lees ook: Stevie uit Ex on the Beach deelt transformatie: meer dan 20 kilo afgevallen