Bertrie Wierenga voelt zich niet lekker bij zoenscènes Dorian: 'Gaat me net wat te ver'

Media door Alyssa

Tijdens de opnames van Goede Tijden, Slechte Tijden verloor Bertrie Wierenga haar hart aan collega Dorian Bindels. Ondanks dat beide acteurs weten dat kussen met anderen soms bij hun werk hoort, onthult Bertrie in Rooijakkers over de Vloer dat ze het toch niet zo fijn vindt om haar vriendje met iemand anders te zien zoenen.

Van schoonzus en zwager naar soulmates

Bertrie en Dorian speelden elkaars schoonzus en zwager in Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar off-screen was er eerst geen klik. "Het duurde wel eventjes voordat wij elkaar leuk vonden", bekent de actrice. "Hij is eigenlijk niet mijn type, het was gewoon niks." Dorian, inmiddels ex-inwoner van Meerdijk, vond Bertrie meteen een 'heel mooi meisje'. Toch waren de gevoelens buiten Goede Tijden, Slechte Tijden om niet direct mutual. "We klikten niet helemaal gelijk. Er was een beetje frictie", legt hij uit. Het was een soort spanning, maar niet de juiste, de liefdesspanning. "Ik denk dat ze net te veel zag wie ik was. En dat vond ik denk ik ook een beetje spannend", vertelt Dorian over de beginperiode met Bertrie. Maar de vonk sloeg uiteindelijk toch over en nu verwachten de tortelduifjes zelfs een dochter samen. Cute!

Zoenscènes met anderen

Maar hoe gaat dat dan eigenlijk, als jouw geliefde zijn verliefdheid moet spelen samen met een andere acteur? Bertrie legt het uit: "Het is natuurlijk je vak, dus je weet een beetje hoe dat in elkaar zit en dat het heel technisch is. Je weet dat er een camera op je snufferd staat en dat er geen eens kans is voor romantiek binnen die scène, omdat je gewoon aan het werk bent en technisch aan het doen bent." Toch ziet de actrice haar liefje liever niet met een ander zoenen. "Ik ga er niet naar kijken. Dat gaat me dan net wat te ver. Dan zou ik wel de tv uitzetten, ja. (...) Daar voel ik me niet lekker bij."

Een toekomst vol liefde

Wat begon als een vonkje op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, is uitgegroeid tot een liefdevol vuur. Bertrie en Dorian kunnen niet wachten tot ze hun dochter in de armen kunnen sluiten. Hun romance bewijst maar weer dat cupido je kan raken op de meest onverwachte plekken - zelfs gewoon op je werk. Wij wensen het prachtige stel alle geluk en liefde toe. Of om in het GTST-thema te blijven: een leven vol goede tijden, natuurlijk!

Lees ook: Schokkende onthulling in zedenzaak Ali B: advocaat probeert getuige te beïnvloeden