Zo kun je zelf het heerlijkste citroenijs maken

Eten door Anne-Fleur

Met zonnig weer eten we het liefst de hele dag door alleen maar ijsjes. Je kunt hiervoor natuurlijk een bezoekje brengen aan de ijssalon, maar je kunt zelf ook aan de slag met het maken van een lekker citroenijsje bijvoorbeeld. Hiervoor heb je géén ijsmachine nodig én het is zo gepiept. Zó kun je zelf het heerlijkste citroenijs maken. Lees gauw verder!

Lees ook: Inspiratieloos? 3x makkelijke en lekkere recepten

Recept voor citroenijs

Tijdens warme temperaturen moeten we ons hoofd natuurlijk koel houden. En hoe doen we dat beter met verse citroenijs? Zoet, zuur, romig én verfrissend. Je kunt een boel geld besparen door lekker zelf aan de slag te gaan en het is ook nog eens een stuk leuker dan elke keer naar de ijssalon te gaan. Daarnaast kun je dit ijs maken zonder ijsmachine, dus elke keukenprinses kan dit maken. Haal de volgende ingrediënten in huis en over een tijdje kun je je versgemaakte citroenijs eten. Hmm...

Ingrediënten voor citroenijs

Om zelf lekker ijs te maken heb je helemaal niet zoveel nodig. Met vijf ingrediënten maak je al een heerlijke verkoelende snack. Dit heb je nodig voor citroenijs:

  • 500 ml karnemelk
  • 200 ml slagroom
  • 3 biologische citroenen (sap en schil)
  • 60 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker

Zo kun je zelf citroenijs maken

Tijd om aan je ijs te beginnen. Alle ingrediënten in huis gehaald? Aan de slag dan maar! Zó maak je zelf gemakkelijk je eigen citroenijs.

  1. Spoel de citroenen af onder warm water. Droog ze af, rasp de schil, snij de citroenen doormidden en pers deze uit.
  2. Voeg citroenrasp en -sap toe aan een kom met karnemelk.
  3. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf.
  4. Meng de slagroom met het karnemelk-citroenmengsel.
  5. Doe je ijsmengsel in een plastic bakje en zet in de vriezer. Laat het minimaal 8 tot 10 uur in de vriezer staan.
  6. Haal het ijs een kwartiertje voordat je het wil eten uit de vriezer om een beetje zachter te worden en likken maar! Eet smakelijk.

Lees ook: Espresso Martini met Parmezaanse kaas gaat viral op TikTok: is het écht lekker?

Andere ijs recepten

We snappen dat je niet de hele zomer lang alleen maar citroen ijs wil eten. Er zijn nog een hele hoop andere lekker ijs recepten. Maak bijvoorbeeld gezonde ijsjes heel makkelijk zelf. Houd je van koffie? Dan is bijvoorbeeld ijskoffie ook een hele goede optie om zelf te malen.