Luid de lente in met deze gin tonic cheesecake

Eten door Jeanine

Het is officieel lente! Dat moeten we natuurlijk goed inluiden en daar hebben we het perfecte recept voor. Gin tonic én cake? Count us in! De G&T staat hoog bovenaan ons lijstje met favoriete cocktails, net als een lekker stuk cheesecake. We combineren the best of both worlds met deze overheerlijke gin tonic cheesecake. Perfect voor dit prachtige lenteweekend. Zo maak je ‘m!

Cheesecake gin

Lees ook: Met deze heerlijke mocktails mis je de alcohol niet

Gouden combinatie

De lente is begonnen en dat kunnen we merken. Het wordt steeds fijner om in het zonnetje te zitten en dat doen we dan ook maar wat graag. Ben jij ook zo gek op gin tonic en cheesecake? Hier lik je je vingers sowieso bij af! Wedden dat hij aan het eind van het weekend al op is? Eet smakelijk!

Recept gin tonic cheesecake

Dit heb je nodig:

  • 80 gram gesmolten boter
  • 80 gram basterdsuiker
  • 250 gram Lotus Speculaaskoekjes
  • 2x 280 gram roomkaas
  • 500 gram mascarpone
  • Geraspte schil en sap van 1 citroen
  • Geraspte schil van 1 limoen + sap van ½ limoen
  • Geraspte schil van ½ sinaasappel

Voor de gin & tonic laag:

  • Sap van 1 limoen
  • 2 brede stroken van de schil van 1 citroen + sap van 2 citroenen
  • 2 brede stroken van de schil van 1 sinaasappel + sap van 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels gin
  • 6 blaadjes gelatine
  • 6 jeneverbessen
  • 100 gram basterdsuiker
  • 300 milliliter tonic water
  • Paar verse takjes citroentijm + extra om te decoreren
  • Verse frambozen en een scheutje gin om te serveren

Zo maak je de cheesecake:

  1. Brokkel de speculaaskoekjes in een keukenmachine tot fijne kruimels. Giet de gesmolten boter erbij en mix tot een glad beslag. Heb je geen keukenmachine bij de hand? Je kunt de koekjes ook in een (diepvries)zakje doen en fijnstampen. Daarna mix je ze, samen met de gesmolten boter, in een kom.
  2. Verdeel het mengsel over de bodem van een cakeblik en maak het glad met de achterkant van een lepel. Zet het blik daarna in de koelkast. Je kunt het cakeblik voor de zekerheid op een stuk bakpapier zetten, want de boter kan een beetje lekken.
  3. Rasp de schil van een citroen, limoen en een halve sinaasappel. Knijp de citroen en een halve limoen uit. Doe de mascarpone, suiker, geraspte schillen, roomkaas en het limoen- en citroensap in een grote kom. Mix het met een elektrische garde tot het geheel helemaal glad is. Verdeel het mengsel over de geharde koekjesbodem in het cakeblik en strijk het glad met een spatel. Bedek het blik met vershoudfolie en zet het zo’n twee uur in de koelkast, tot het hard is.
  4. Nu begin je aan de gin tonic laag! Vul een kom met koud water en leg de blaadjes gelatine hier zo’n vijf tot tien minuten in zodat ze zacht worden. Schaaf twee brede stroken van zowel de citroen als de sinaasappel. Knijp twee citroenen, één sinaasappel en één limoen uit. Giet het sinaasappel-, citroen- en limoensap in een steelpannetje en doe de geraspte schil, jeneverbessen en suiker erbij. Laat dit voorzichtig warm worden tot de suiker is opgelost.
  5. Zeef dit vervolgens boven een kom. De schillen en jeneverbessen mag je daarna achterwege laten.
  6. Knijp voorzichtig het water uit de blaadjes gelatine. Klop ze één voor één op in de warme siroop tot ze oplossen. Voeg de gin en tonic toe, mix het een beetje samen en giet het daarna over de gekoelde laag cheesecake.
  7. Verdeel een paar takjes citroentijm over de cake, doe er weer huishoudfolie overheen en zet ‘m voor minstens vier uur in de koelkast.
  8. Bijna klaar? Meng dan de frambozen met de rest van de gin en laat dit zo’n tien minuten goed intrekken. Gebruik het restje citroentijm om de cake te decoreren. Serveer samen met de in gin geweekte frambozen en voilá. Genieten!
Bron: deliciousmagazine.co.uk / Beeld: iStock

Lees ook: Goddelijk! Zo maak je bananenbroodwafels