Recept: Chocolade cheesecake
We houden van cheesecake en we adoreren chocolade. Combineer deze twee en je krijgt deze heerlijke chocolade cheesecake. Ideaal als je een verpletterende indruk wilt maken op je vriendinnen!
Wat heb je nodig?
(Voor een cheesecake)
• 10 chocoladekoekjes
• 12 theebiscuits
• 75 gr ongezouten boter
• 50 gr suiker
• 250 ml slagroom
• 250 gr mascarpone
• 100 gr monchou roomkaas
• flinke scheut advocaat
• 150 gr witte chocolade
• perziken (optioneel)
• 2 blaadjes gelatine
Hoe maak je het?
- Verwarm een klein laagje water en los hier 2 blaadjes gelatine in op. Dit zorgt ervoor dat de taart straks wat vaster wordt.
- Voor de bodem doe je verschillende koekjes (bijvoorbeeld theebiscuits en chocoladekoekjes) in een food processor. Voeg hier ook 75 gram ongezouten roomboter bij en 50 gram suiker.
- Doe dit daarna in een bakvorm en druk het goed aan.
- Klop vervolgens de slagroom met wat suiker stijf en zet dit even apart.
- Doe de mascarpone en de monchou in een ruime kom en voeg hier een flinke scheut advocaat bij en roer alles goed door. Als er kinderen mee-eten, kun je de advocaat ook weglaten.
- Smelt de witte chocolade boven een pan water en giet dit bij de roomkaas. Roer het goed door elkaar en schenk hier de opgeloste gelatine bij.
- Roer alles weer goed door elkaar en voeg op het einde ook de slagroom toe. Je hebt nu de vulling van de cheesecake compleet.
- Giet alles in de bakvorm en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Ter garnering zou je nog wat perziken fijn kunnen snijden als toplaag van de cheesecake.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.