Pröst! De beste glühwein maken in een handomdraai
Nu het steeds weer kouder wordt is het weer tijd voor heerlijk winterse drankjes. Warme chocolademelk, een lekker kopje thee en natuurlijk niet te vergeten: glühwein. Je kan zo'n drankje natuurlijk op de kerstmarkt nuttigen, maar gelukkig is het ook makkelijk zelf te maken. Maak er thuis dus iets gezelligs van en plof op de bank met een warme kop glühwein.
Makkelijk stapenplan voor glühwein maken
Zonder dikke sjaal, muts of handschoenen is het slecht toeven buiten, want het is ijskoud. Nu het deze week onder de nul graden is buiten, kan je wel wat warmte gebruiken in je lijf. Het knusse van glühwein is precies wat je dan nodig hebt. Daarom vertellen we je vandaag hoe makkelijk glühwein maken eigenlijk is!
Lees ook: Zo maak je zelf een goddelijke Pumpkin Spice Latte
Ingrediënten voor glühwein maken:
- 1 fles rode wijn (een fruitige variant werkt het beste, of een glühwein-wijn van de supermarkt)
- 2 kaneelstokjes
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
- 3 steranijsbloemen
- 3 kruidnagels
- 1 vanillestokje
- 150 gram poedersuiker
Glühwein maken doe je zo
- Als eerste schil je de citroen en sinaasappel. Probeer echt alleen de schil te verwijderen en zoveel mogelijk wit te behouden. Pers de sinaasappel hierna uit.
- Pak een pannetje en doe hier de sinaasappelsap en de citroen- en sinaasappelschillen in. Voeg ook de poedersuiker, kaneelstokjes, steranijs en de kruidnagels toe. Het vanillestokje breek je in tweeën en ook deze voeg je toe aan het pannetje.
- Zet de pan op middelhoog vuur en laat het zachtjes borrelen. Wacht tot het verandert in een dikkere plakkerige substantie.
- Voeg nu langzaam de fles rode wijn toe. Blijf bij het toevoegen van de wijn goed roeren.
- Laat het de glühwein nu goed opwarmen en je bent klaar.
Genieten maar! Je bent nu klaar om je lijf te voorzien van wat ontspanning.