Zo maak je zelf een goddelijke Pumpkin Spice Latte
De herfstbladeren dwarrelen van de bomen en de wollen truien kunnen langzamerhand weer uit de kast getrokken worden. Nu het herfst is, breekt het ideale seizoen aan om zelf in de keuken aan de slag te gaan en allerlei lekkers te maken waar we een echt herfstgevoel van krijgen. En wat schreeuwt nou meer herfst dan een home made Pumpkin Spice Latte?
Lees ook: Stukje hemel: Deze red velvet brownies wil je dit weekend maken
DIY: herfstige Pumpkin Spice Latte
Voor wie ‘m niet kent: hét seizoensdrankje van de Amerikaanse koffieketen Starbucks is al jaren razend populair. Met vleugen kaneel en nootmuskaat is dit verwarmende drankje perfect voor de gure herfstdagen. Toch kan een regelmatig bezoekje aan koffiezaken een kleine aanslag zijn op je portemonnee, en helaas is de Pumpkin Spice Latte elk jaar tijdelijk verkrijgbaar. Gelukkig maak je met dit recept de lekkerste Pumpkin Spice Latte helemaal zelf - wanneer je maar wilt.
Benodigdheden
Drankje
- 200 milliliter (vegan) melk
- 1 espresso shot
- 1 eetlepel pompoenpuree
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gember
- 1 kruidnagel
- 1 theelepel piment
- snufje nootmuskaat
Topping
- (vegan) slagroom
- een snufje kaneel
How to: pompoenpuree
Hoewel ze in Amerika pompoenpuree in pak verkopen, is dit in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Daarom moeten we hier zelf aan het werk met een verse pompoen. Gezond en lekkerder dan uit een pakje! Dat doe je zo: hol een pompoen uit en verzamel het vruchtvlees. Ook kan je stukken pompoen koken tot het gaar is in een pannetje met kokend water, of roosteren in de oven voor zo’n 30 minuten op 200 graden celcius. Nadat je de pompoen gekookt of geroosterd hebt, kan je deze prakken met een staafmixer of prakker totdat er een puree ontstaat.
Recept
Als je pompoenpuree klaar is, kan je aan de slag met het volgende:
- Meng alle droge ingrediënten behalve de suiker bij elkaar en je hebt je eigen Pumkin Spice mix. Van dit kruidenmengsel heb je een halve theelepel nodig om zo’n vier pumpkin spice lattes te maken, afhankelijk van je voorkeur in sterkte.
- Verwarm de melk in een pannetje op laag tot middenhoog vuur. Voeg hier vervolgens de pompoenpuree, de pumpkin spice mix en suiker aan toe en roer goed door elkaar.
- Als het mengsel goed gemixt is, kan je het van het vuur afhalen. Vervolgens voeg je het shotje espresso toe en het vanille extract. Roer goed door elkaar.
- Schenk het mengsel in een mok naar keuze en top it off met een toef slagroom en besprenkel met een snufje kaneel. Et voilà: je zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte is klaar om geserveerd te worden!
Bron: Uit Pauline’s keuken
Header afbeelding: Unsplash (c) Tania Miron