Recept: gezonde pizza met bloemkoolbodem
Ah, het weekend! Je hart schreeuwt pizza, maar je buik schreeuwt salade. Nou, maak je niet dik (ha ha). Er zijn allerlei guilt free pizzarecepten te vinden. Wist je al dat je de deegbodem kan vervangen door een bodem van bloemkool?! Lekker én gezond.
Ingrediënten voor pizza met bloemkoolbodem (2 à 3 personen)
- 1 bloemkool
- Halve cup mozzarella
- Halve theelepel gedroogde oregano
- Halve theelepel gedroogde basilicum
- Halve theelepel zout
- Halve theelepel knoflookpoeder
- 1 ei
Voorbereiding
- Verwarm de over voor op 260 graden.
- Verwijder de bladeren en stronk van de bloemkool en gooi de rest in stukjes in een keukenmachine of blender.
- Maal de bloemkool tot er een fijne rijst ontstaat.
- Gooi de bloemkool in een grote kom en doe 4 minuten in de magnetron. Laat het een paar minuten afkoelen.
- Leg de bloemkool in een schone theedoek om zoveel mogelijk vocht er onttrekken.
- Meng de bloemkool in een schaal met mozzarella, oregano, basilicum, zout, knoflookpoeder en een ei.
- Plaats het mengsel op bakfolie (of op een pizzasteen) en verspreid uit tot je een circle vormt. Duw een paar centimeter langs de rand om een korst te maken.
- Bak in de voorgewarmde oven voor 15 minuten tot de korst goudbruin wordt.
- Kies jouw favoriete pizza saus en toppings voor de pizza.
- Bak voor vijf tot tien minuten of tot de kaas volledig is gemeld.
Lees ook: Hoe maak je havermout pannenkoeken?