Hoe maak je havermout pannenkoeken?

Eten door Michelle Bakker

Pannenkoeken: we houden ervan met spek, met appel, groot, klein of met een flinke dot poedersuiker. Traditionele pannenkoeken zijn echter niet de allergezondste optie. Gelukkig hebben we een perfect alternatief: havermout pannenkoeken! Een havermout pannenkoek is namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens best wel behoorlijk gezond. En iets wat lekker is en ook nog eens goed voor je... daar zijn we dol op! Maarre... hoe maak je een havermout pannenkoek eigenlijk? 

Havermout pannenkoek
Havermoutpannenkoek

Ingrediënten voor havermout pannenkoeken

Dit heb je nodig voor 5 personen:

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 35 gram havermout meel 
  • Scheutje melk (mag ook amandel-, haver- of sojamelk zijn)
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Zout
  • Kokosolie

Zo maak je het

Havermoutmeel kun je zelf maken door havermout in de keukenmachine tot meel te malen. Voeg daarna de banaan toe en vermaal deze ook. Klopt het ei los en voeg ook deze toe. Vervolgens doe je de bakpoeder, de agavesiroop, het zout en kaneel erbij en mix je alles door elkaar. Om het beslag iets vloeibaarder te maken voeg je een scheutje melk toe. Geen melk in huis? Een beetje water kan ook. Let op: het hoeft niet zo dun te worden als normaal pannenkoekenbeslag. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak drie rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Zet het vuur niet te hoog. Draai voorzichtig de pannenkoekjes om en herhaal dit ook voor de andere kant.

Lees ook: Healthy havermout-custardcake