Heerlijk recept voor je volgende picknickavontuur: verse ananaslimonade
Inmiddels ken je de standaard limonades met citroen en aardbeien wel, maar wat dacht je van verse ananaslimonade? Het is heel eenvoudig te maken en super verfrissend op een warme dag. Verras je vrienden door dit drankje mee te nemen naar jullie eerstvolgende picknickavontuur.
Wat heb je nodig?
- 500 ml koolzuurhoudend water
- 500 ml verse ananassap (dit is ongeveer het sap uit één verse ananas)
- 500 ml water
- 250 ml limoensap
- 225 g suiker
- 30 g munttakjes
- IJsklontjes
- Takje munt om te serveren
- Schijfjes limoen en/of ananas
Zo maak je verse ananaslimonade
- Breng het water (niet de koolzuurhoudende) en de suiker in een pan aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat het vijftien minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur, voeg takjes munt toe (30 g) en laat het geheel helemaal afkoelen.
- Afgekoeld? Haal de munt uit de siroop.
- Pers het sap uit één rijpe ananas. In bezit van een fancy sapcentrifuge? Dan is het sap uit een ananas halen heel eenvoudig, maar je kunt ook een blender gebruiken.
- Voeg het ananassap, limoensap en koolzuurhoudende water toe en roer alles goed door elkaar.
- Serveer de limonade in een glas met ijsklontjes, een takje munt en een schijfje limoen en/of ananas. Enjoy!
Lees ook: Waarom we minder honger hebben als het bloedheet is