Warm Chocoladetaartje
Komen je schoonouders tijdens het kerstdiner eten? Maak dan indruk op ze met dit warme chocoladetaartje. Met een vloeibaar hart. Klinkt dat niet heerlijk? En Kookse heeft hier een makkelijk recept voor! Maar bereid je goed voor, want dit recept neemt aardig wat tijd in beslag.
Ingrediënten voor een taartje voor 6 personen:
- 225 gram boter
- 225 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 3 eierdooiers
- 90 gram suiker
- 90 gram bloem
Stappenplan:
1. Doe de boter en de chocolade bij elkaar in een kom en zet deze boven een pan met kokend water. Smelt dit tot een geheel door er af en toe in te roeren. De moeilijke naam hiervoor: Au bain-marie.
2. Mix de eierdooiers en de eieren met een mixer. Voeg hier langzaam de suiker aan toe en mix dit in vijf minuten tot een dik geheel.
3. Meng de gesmolten chocolade-boter door het eimengsel en zeef de bloem erdoorheen. Gedaan? Roer dan alles nog even luchtig door elkaar.
4. Stop het mengsel in een spuitzakje en vul daarmee een ingevet bakje.
5. Zet dit voor zo'n 5 a 6 uur in de koelkast.
6. Na minimaal 5 uur in de koelkast kun je het bakje in een voorverwarmde oven op 180 graden zetten. Bak voor 8 minuten.
Serveer met een bolletje (kaneel)ijs en snijd het taartje open zodat de gesmolten chocolade het bord op loopt.