Pasta carbonara

Eten door Jet

Wij van Ze.nl zijn dol op pasta's, in alle soorten en maten. Dus ook op pasta carbonara: een machtige maaltijd, maar ontzettend lekker...

Ook is 'ie super snel en makkelijk te maken, dus ideaal voor doordeweeks!

Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)

  • 400 gram spaghetti
  • 2 eieren
  • 1 flesje koksroom (250 ml)
  • 125 gram spekjes
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper
  • 4 takjes verse peterselie, grof gehakt

Hoe maak je het?
Meng de koksroom met de eieren, Parmezaanse kaas en een beetje peper.
Kook de pasta (volgens de gebruiksaanwijzingen) beetgaar. Bak ondertussen de spekjes goudbruin, giet wat van het vet af en bak de knoflook nog 30 seconden mee.

Giet de spaghetti af. Roer het eiermengsel door de spekjes heen en voeg ook de spaghetti toe. Hou nog even warm totdat het mengsel licht stolt.

Bestrooi nu met peterselie en serveer direct met een lichte groene salade. Ik gebruik meestel rucola, cherrytomaatjes, pijnboompitten en een dressing van balsamico-azijn, olijfolie en zout en peper.

EetZe!