Recept: Ovenpasta met zalm

Eten door Redactie Ze.nl
De ovenpasta is een heerlijk en makkelijk gerecht dat nog weleens vergeten wordt. Met dit recept heb je in een mum van tijd een smakelijk gerecht op tafel staan. Die koolhydraten vergeten we gewoon even, right?

Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
  • 225 gr. fusilli pasta
  • 125 gr. gerookte zalm
  • 60 gr. emmenthaler kaas
  • 3 eetl. bieslook (fijn gesneden)
  • 40 gr. boterzout en peper
Voor de bechamelsaus:
  • 30 gr. bloem
  • 30 gr. gezouten boter
  • 325 ml. melk
  • mespuntje gerookte paprikapoeder
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper


Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet hem op de grillstand.
  2. Begin met de bechamelsaus. Smelt de boter in een anti-aanbakpannentje en voeg de bloem erbij. Laat het 2-3 minuten garen en giet daarna de koude melk erbij. Roer het met een garde tot een klontvrije saus.
  3. Voeg nu het paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout toe aan de saus. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat het 5 minuutjes zachtjes koken en roer regelmatig. Draai het vuur uit.
  4. Snijd de zalm in reepjes en snipper de bieslook. Kook de pasta in gezouten water en twee minuten korter dan op de verpakking staat. Giet daarna de pasta af.
  5. Roer de boter, de zalmreepjes, de bieslook, de helft van de emmenthaler en de helft van de bechamelsaus door de pasta. Schep dan de pasta over in een beboterde ovenschaal en verdeel de rest van de saus en de kaas erover. 
  6. Zet de schotel 15 minuten onder de hete grill tot de kaas goudbruin is.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.