Italiaans nougatijs

Eten door Saar

Benodigdheden
3 eieren
4 eetlepels basterdsuiker
300 gram mascarpone
100 gram fijngesneden nougat
cake- of broodvorm
plastic folie

Bereidingswijze
Bekleed een grote cake- of broodvorm met plasticfolie, zodat het aan alle kanten ruim over de rand hangt.
Scheid de eieren en klop de dooiers los met de basterdsuiker, voeg vervolgens de mascarpone toe en klop dit goed door. Schep er nu fijngesneden nougat (van goede kwaliteit!) doorheen. Klop de 3 eiwitten stijf en vouw ze door het mengsel. Schep dit alles in de vorm en strijk het mooi glad.
Zet de mix nu in de vriezer.

Dit nougatijs kun je een maand in de vriezer bewaren, al zal het daar waarschijnlijk niet zo lang blijven liggen.

Een half uur voor het serveren haal je de vorm uit de vriezer en zet je deze in de koelkast. Aan het plastic kun je het nougatijs vervolgens makkelijk uit de vorm tillen. Garneer het ijs met (gehakte) chocolade- of koffieboontjes.

Wil je je een échte Italiaan voelen? Giet dan warme espressokoffie over het ijs wanneer je het serveert.

Affogato al caffe!