Recept: Zelfgemaakte ravioli met spinazie
Zin om de Italiaanse keuken in te duiken? Dan begin je vast te watertanden bij dit raviolikiekje. Zelf maken? Knoop je schort maar goed dicht, zo maak je dit culinair hoogstandje. Vers van de (deeg)pers!
Wat heb je nodig?
(Voor 4 personen)
Voor de vulling
- 175 gr. ricotta
- 150 gr. spinazie (gewassen)
- 30 gr. boter
- 20 gr. vers geraspte parmezaanse kaas
- 1 ei (klein)
- nootmuskaat
- zeezout/peper
Voor de saus
- 40 gr. boter
- 40 gr. vers geraspte parmezaanse kaas
- 100 ml. room
-
2 takjes platte peterselie
Hoe maak je het?
- Begin met het maken van het deeg en laat dit 15 minuten rusten. Ondertussen kun je de vulling maken.
- Snijd de spinazie wat kleiner. Smelt de boter in een pan en doe de spinazie erbij met een beetje zout en peper. Smoor de spinazie gaar in ongeveer 8 minuten. De spinazie moet bijna droog zijn.
- Doe ricotta in een kom en meng daar de spinazie, kaas en nootmuskaat door, doe er zo nodig nog wat peper en zout bij. Meng het ei door de ricotta.
- Rol de pasta uit tot 50 centimeter lange dunne lappen, verdeel er de vulling over, leg er een laag deeg overheen en maak er grote 10x10 cm ravioli van.
- Smelt voor de saus de boter in een pan en voeg er de room en kaas aan toe, verwarm dit zachtjes totdat de kaas gesmolten is en de saus warm is.
- Zet een grote pan met water op, doe als het water kookt er voldoende zout bij, en kook de ravioli in 4 minuten gaar.
- Doe wat saus op een bord en leg er de ravioli op, garneer met wat platte peterselie.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.