Hoofdgerecht voor 2-4 personen
Wat heb je nodig?
Bladerdeeg
Geraspte kaas
Eieren
Goente
Vis of vlees
Springvorm of ovenschaal
Grote kom
Combinaties die ik zelf in ieder geval lekker vind:
Broccoli, tomaat, mais en tonijn
Zalm, courgette en champignons
Spinazie, gebakken spekjes en een beetje blauwe kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op ongeveer 180 °C. Bedek de bodem en de zijkanten van de vorm met plakjes bladerdeeg. De vorm kun je als je wilt van te voren een beetje invetten met wat olie, dan blijft het bladerdeeg wat minder plakken als je straks de stukken quiche eruit wilt scheppen. Gooi de eieren en geraspte kaas in de kom en roer ze door elkaar. Voeg hieraan de groente en vis of vlees toe en roer het nog eens door elkaar. Bij sommige groentes, bijvoorbeeld champignons en courgette, is het handig om ze eerst even te bakken. Anders komt als het vocht uit de groente in de quiche terecht en daar wordt het niet lekkerder van. Verspreid het mengsel gelijk over de bodem van de vorm en leg er nog een paar plakjes of reepjes bladerdeeg overheen. Het ziet er leuk uit als je de reepjes schuin over elkaar heen legt, zodat het ruitjes zijn. Bak de quiche ongeveer 45 minuten in de oven en klaar is Ze!
Geschreven door Eva