Yum! Zo maak je zelf de lekkerste avocado frietjes
Avocado's zijn razend populair en dat is ook niet zo gek. De groene vrucht is heerlijk op brood, als tussendoortje of in een salade. Voor avocado fans is niets te gek en daarom kun je in sommige restaurants zelfs avocado frietjes bestellen. Gelukkig hoef je vanaf vandaag niet meer naar een eettent voor deze lekkere snack, want zó maak je de allerlekkerste avocado frietjes gewoon zelf thuis.
Lees ook: Deze lifehacks voor in de keuken wil je weten
Dit heb je nodig:
- 2 avocado’s
- 150 g paneermeel
- 40 g fijn geraspte pecorino (harde kaas)
- 75 g bloem
- 2 eieren
- 3 schaaltjes
- Kokosolie om in te bakken
- Een koekenpan
Dit moet je doen:
- Kluts de eieren in een schaal. Doe vervolgens de bloem in het tweede schaaltje en gebruik het laatste schaaltje voor het paneermeel en de kaas.
- Snijd nu je avocado doormidden. Vergeet niet om de pit en schil te verwijderen, anders krijgen je frietjes een heel ander smaakje. Snijd nu beide helften in de lengte van je patatjes.
- Dip de stukjes avocado eerst in de bloem, daarna in het eimengsel en als laatste het paneermeel met de kaas.
- Pak de koekenpan erbij en vul met een laagje olie. Vervolgens leg je de avocado frietjes erin en wacht je tot ze aan alle kanten mooi gekleurd zijn.
- Als de patatjes een goudbruine kleur hebben, is het tijd om ze uit de koekenpan te halen. Serveer ze op een bord samen met een sausje dat je lekker vindt, bijvoorbeeld mayonaise. Enjoy!
Lees ook: Fun fact: je hebt rode wijn altijd op de verkeerde temperatuur gedronken