Stukje hemel: Deze red velvet brownies wil je dit weekend maken
Red velvet + brownies: daar zeggen we natuurlijk volmondig 'ja' tegen! Nu zijn de originele chocolade brownies natuurlijk al hartstikke lekker, maar door er een twist aan te geven - in dit geval red velvet - til jij je brownies naar een hoger level. Hieronder vind je het heerlijke recept.
Lees ook: Deze chocolate bombs gaan viraal op Instagram
Red velvet brownies zijn ontzettend lekker en super makkelijk om te maken. Hier vind je het recept:
Dit heb je nodig (voor 16 brownies):
- 4 eieren
- 200 gram roomboter
- 175 gram witte chocolade
- 250 gram kristalsuiker
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- Rode kleurstof
- 25 gram cacaopoeder
- 200 gram roomkaas
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel vanille
- Een brownievorm
Dit moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier. Smelt vervolgens in een steelpannetje de witte chocolade samen met de roomboter tot het is gesmolten. Let op: blijf goed roeren, anders brandt het aan. Laat het als het klaar is even afkoelen.
- Klop dan de eieren samen met het zout, de vanille- en kristalsuiker tot een schuimig resultaat. Roer vervolgens de gesmolten chocolade hier doorheen. Voeg een drupje rode kleurstof toe en roer dit door tot de gewenste kleur. Roer het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder door het mengsel heen.
- Nu is het tijd om het mengsel in de brownievorm te gieten. Bak de brownies in 40 minuten gaar en laat ze daarna ongeveer 2 uur afkoelen. Meng ondertussen de roomkaas met de poedersuiker en de vanille. Verdeel dit over de afgekoelde brownies en je bent klaar! Eetsmakelijk!
Lees ook: 5 makkelijke en hemelse risotto recepten