Een bloody recept voor jouw zondagse pre-Halloween party

Eten door Chiara

 

Misschien heb jij je spookachtige feestje al achter de rug. Maar deze zondag is niet zomaar een zondag... Nee het is de zondag voor Halloween! Daar hoort nu eenmaal een freaky recept bij. We geven alvast een hint; bloed en witte chocola. 

 

 
Thank God dat de Amerikaanse trend ‘red velvet’ naar ons kikkerlandje is komen overwaaien. Wij zetten onze tandjes maar al te graag in dit mierzoete taartje. We hebben ons dan ook vaak schuldig gemaakt aan het bestellen van deze guilty pleasure. Bij een kop thee of koffie hoort nu eenmaal a piece of cake. En laat het bereiden van deze verwennerij nu ook a piece of cake zijn. Aangezien het morgen Halloween is, hebben wij de bloederige versie van het master-recept speciaal voor jou uitgekiend. 
 
 
Wat je nodig hebt voor de cake;
… 250 gram boter
… 6 eitjes
… 600 gram rietsuiker
… 375 gram bloem
… 250 milliliter karnemelk
… 3 eetlepeltjes cacaopoeder
… twee eetlepeltjes rode kleurstof
… 1 theelepeltje vanille-extract
… een half theelepeltje zout
… 1 theelepeltje baking soda
… 1 eetlepeltje azijn
 
En voor het glazuur;
… 200 gram roomkaas
… 350 gram witte chocola
… 250 gram boter
 
En ‘the bloody situation’;
…12 ons rood snoep
… een kopje zelfgeklopte slagroom
… een theelepel rode kleurstof
 
Tot slot om de keukenprinses uit te hangen;
…3 bakvormen van 20 cm
… Een grote kom
… Twee kleine bakjes
… Een pannetje om de chocola in te smelten
… Staafmixer/ klopper
… Een oven
 
Zo ga je te werk;
 
… Verwarm de oven voor op 170 graden, vet de bakvormen in met boter en bestrooi deze met bloem.
 
… Mix de boter en de suiker tot een romig geheel en voeg dan één voor één de eieren toe.
 
… Is het een glad goedje? Dan meng je de kleurstof met de cacao in een apart bakje.
 
… Voeg dit mengsel, de bloem, de karnemelk, het vanille-extract en het zout toe aan de grote kom.
 
… Nu kun je de baking soda in een apart bakje mixen met het azijn.
 
… Voeg dit goedje voorzichtig toe aan het beslag in de grote kom, probeer niet teveel te mixen!
 
… Verdeel het cakebeslag over de 3 bakvormen en strijk het beslag goed glad.
 
… De bakvormen mogen nu een half uurtje in de oven. Laat de cakes daarna goed afkoelen.
 

 
… In de tussentijd kun je de witte chocola laten smelten.
 
… Dan klop je de roomkaas tot een luchtig goedje.
 
… De gesmolten chocola en de boter kun je toevoegen aan de roomkaas.
 
… Klop de ingrediënten tot het geheel de structuur van slagroom heeft.
 
… Vervolgens kun je de cake vullen en glaceren.
 
… Hak het snoep en gooi dit in een pannetje tot het begint te koken.
 
… Voeg de rode kleurstof en de slagroom toe en roer tot er een gladde, bloederige massa ontstaat.
 
… Garneer dit goedje over je cake, om de cake een scary look te geven.
 
Wie ga jij afschrikken met dit geweldige recept?