Recepten voor kookklunzen
Bij dezen een paar handige en - niet al te onbelangrijk - snelle recepten voor de slimme, ambitieuze, zelfstandige vrouw die helaas niet zo'n held aan het aanrecht is...
Champignons a lá roomkaas
De steel van champignons gooien we meestal direct de vuilnisbak in, want wat moeten we ermee? Maar in tijden van crisis is alles geoorloofd. Daarom gebruiken we de steeltjes ook.
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- Bakje champignons
- 1 ui
- Scheut olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 bakje roomkaas
- 1 zakje geraspte kaas
- Snijd de stammetjes van de champignons samen met een beetje ui in kleine stukjes.
- Bak deze combinatie in de pan met een beetje olijfolie en een teentje knoflook, doe dit ongeveer twee minuten.
- Zet daarna het vuur lager en roer er een beetje kruidige roomkaas doorheen.
- Laat het goedje even afkoelen en vul de champignons hiermee.
- Als finishing touch kun je de champignons nog bedekken met geraspte kaas.
Tip: heerlijk bij goudbruine schijfjes gebakken aardappel!
Bulghaarse yoghurt met vruchtjes
Ook nog zo'n spijt van je winterse eetgewoonten? En zijn de frikadellen en vette maaltijden ook nog zwaar aanwezig tijdens deze zomerdagen? Schotel jezelf zo nu en dan een lekkere salade van vruchten voor!
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- Alle vruchten die je lekker vindt
- 1 citroen
- 1 pak yoghurt
- 3 zakjes vanillesuiker
- 1 flesje sinaasappellikeur
- Verzamel alle vruchten die je lekker vindt. Bijvoorbeeld kiwi, druiven, peer en banaan. Vergeet het fruit niet schoon te maken.
- Snijd het grote fruit in stukjes en meng deze met het sap van één citroen.
- Breng de yoghurt samen met drie zakjes vanillesuiker, vier eetleepels sinaasappellikeur en meng dit met de vruchten die je hebt uitgekozen.
Heerlijk als toetje, snelle hap of tussendoortje!
Kip Hawaï
Gaat het al iets beter in de keuken? Durf je al iets meer? Probeer dan dit recept eens.
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 2 kipfilets
- Scheutje rum
- Klein blikje ananasblokjes
- Geraspte kaas
- Paprikapoeder
- Zout & peper
- Zonnebloemolie
- Rol de kipfilet naar gevoel in paprikapoeder, zout en peper.
- Bak de kipfilets in een pan met deksel met wat zonnebloemolie om en om. Als de kipfilets een klein beetje kleur krijgen blus je het af met een scheutje rum. Laat het daarna een kwartiertje sudderen maar houd de kip goed in de gaten.
- Bak daarna de blokjes ananas twee á drie minuutjes in zonnebloemolie.
- Wanneer de kip klaar is laat je wat geraspte kaas smelten op de warme kip.
- Verdeel de blokjes ananas over de stukjes kip én je kunt je vriendinnen trots een goed bord eten serveren.
Tip: dit gerecht is lekker met frietjes!
EetZe!