Pasta Salmone

Eten door Redactie Ze.nl

En boven dien erg licht omdat we romige saustoestanden achterwege laten.

Wat heb je nodig voor twee personen:
- 500g verse pasta
- 100g verse gerookte zalm (plakjes)
- (bij voorkeur verse) dille
- 5 g roomboter
- peper en zout

Breng in een pan water aan de kook met een snufje zout en voeg de verse pasta toe. Snij ondertussen de zalm in reepjes. Snij en was dan ook de dille. Na 4 minuten is de pasta 'al dente' gaar gekookt. Schep deze met een pastalepel op een bord. Voeg het klontje boter toe en laat deze al roerende door de pasta smelten. Leg de zalm op de dampende tagliatelle en strooi ook de dille, peper en zout naar eigen smaak over het gerecht uit. Even door elkaar husselen en klaar is je bijzonder verantwoorde avondeten.

Omdat de pasta op koude borden erg snel afkoelt kun je deze van te voren in 2 minuten op temperatuur brengen in de magnetron.  Variëren kan uiteraard door de zalmsnippers te vervangen door bijvoorbeeld garnalen.