Pittige gehaktballetjes & de uitslag van de culinaire competitie!
?Schat, wat eten we vandaag?? Geen inspiratie en geen tijd om boodschappen te doen? Op Ze.nl vind je iedere week een heerlijk recept, dat je meteen kunt bestellen. Deze keer gehaktballetjes met chorizo.
Gehaktballen kunnen altijd. Kleine balletjes in een rode tomatensaus voor bij de spaghetti, een grote bal bij gekookte andijvie of een ?broodje bal?. Maar soms wil je net iets anders. Smaak.nl heeft een pikante variatie: gehaktballetjes van rundergehakt in een eenpansgerecht met chorizo, tomaat, champignons en kidneybonen.
20 minuutjes kokkerellen en je kunt genieten van dit heerlijke gerecht!
Wat heb je nodig? (1 persoon)
Wat heb je nodig? (1 persoon)
- ¼ blik kidneybonen
- 100 gr champignons
- 2 trostomaten
- 1 takje koriander
- 50 gr pittige chorizo gesneden
- 100 gr rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- ½ rode ui
Wat moet je doen?
Snijd de chorizo in kleine stukjes en meng deze door het gehakt. Maak hier kleine, stevige balletjes van (groter dan een soepballetje). Snijd de champignons in kwarten en snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de tomaat, champignons, ui en uitgeperste knoflook toe. Laat dit een paar minuten bakken. Voeg de kidneybonen toe en verwarm het geheel gedurende 5 minuten goed door.
Serveer de maaltijd met daarop de fijngesneden koriander.
EN...
De winnares is bekend!
De winnares van de culinaire competitie is bekend! Zoals je hier kunt lezen, waren er nog vier dames in de race voor de Smaak-waardebon van ?100,- !
And the winner is... Laura van der Maas met haar kipfilet met mango en brie uit de oven! Wat een heerlijk recept; het is Laura dan ook van harte gegund. Gefeliciteerd! (Wij weten wat we vanavond eten...)