Knapperige crostini met zachte zalm
?Schat, wat eten we vandaag?? Geen inspiratie en geen tijd om boodschappen te doen? Op Ze.nl vind je iedere week een heerlijk recept, dat je meteen kunt bestellen. Deze keer een knapperige crostini met zalm.
Deze week hebben we in citroensap gegaarde zalm met knoflookcrostini?s en citroenmayonaise. Een ideaal gerecht voor een zomerse dag.
Het voorbereiden kost wat tijd (zo?n 45 minuten), maar nadat je alles gedaan hebt en de crostini?s tien minuten hebt gebakken, kun je heerlijk smullen!
Wat heb je nodig? (1 persoon)
- 1 eetlepel kappertjes
- ½ citroen
- 1 takje BIO dille
- 75 gr zalmfilet zonder vel
- 2 sneetjes wit casino brood
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel mayonaise (Calvé)
Was de citroen en rasp een klein beetje schil van de citroen. Knijp de citroen uit en meng het sap met de geraspte schil. Hak de dille en meng deze door het citroenmengsel.
Meng ook de kappertjes door het mengsel samen met een beetje zwarte peper. Houd eventueel een stukje dille apart voor de garnering. Meng de mayonaise met eenderde van bovenstaand mengsel en zet dit apart.
Snijd de zalm in dunne reepjes en verdeel het overgebleven citroenmengsel hierover heen. Zet dit dertig minuten in de koelkast.
Verwijder ondertussen de korst van de sneetjes brood en snijd de sneetjes in drie repen. Meng de olijfolie met een teentje geperste knoflook en verdeel dit over de reepjes brood. Bak het brood met peper en zout in een koekenpan rustig bruin. Let op: ze verbanden snel!
Verdeel de zalm over de borden en serveer hierbij de crostini?s en de mayonaise.
Meng ook de kappertjes door het mengsel samen met een beetje zwarte peper. Houd eventueel een stukje dille apart voor de garnering. Meng de mayonaise met eenderde van bovenstaand mengsel en zet dit apart.
Snijd de zalm in dunne reepjes en verdeel het overgebleven citroenmengsel hierover heen. Zet dit dertig minuten in de koelkast.
Verwijder ondertussen de korst van de sneetjes brood en snijd de sneetjes in drie repen. Meng de olijfolie met een teentje geperste knoflook en verdeel dit over de reepjes brood. Bak het brood met peper en zout in een koekenpan rustig bruin. Let op: ze verbanden snel!
Verdeel de zalm over de borden en serveer hierbij de crostini?s en de mayonaise.