Pittige pastramisalade met basilicum

Eten door Redactie Ze.nl
?Schat, wat eten we vandaag?? Geen inspiratie en geen tijd om boodschappen te doen? Op Ze.nl vind je iedere week een heerlijk recept, dat je meteen kunt bestellen. Deze keer een pittige pastramisalade met basilicum.

Smaak.nl is een online supermarkt waar je de lekkerste producten en gerechten kunt bestellen. Jet testte hun service onlangs uit en was erg tevreden. Nu kunnen ook jullie smullen van de gerechten van Smaak.nl!
 
Pittige pastramisalade met basilicum
Dit zomerse voorgerecht pept je helemaal op na een dag vol regen. De pittige smaak van mierikswortel maakt deze mooie salade van rucola en veldsla, met tomaten en runderpastrami helemaal af.
 
De salade is gemakkelijk in elkaar te flansen en staat na zo?n tien minuutjes al op tafel. Ideaal!
 
Wat heb je nodig? (1 persoon)
  • 25 gr rucola
  • 25 gr veldsla
  • ¼ BIO trostomaat
  • 2 takjes BIO basilicum
  • 1 theelepel mierikswortelpasta
  • 50 gr pastrami
  • ¼ rode ui
  • ½ eetlepel witte wijnazijn (Fuchs)
  • ½ eetlepel mayonaise (Calvé)


Hoe maak je het?
Snipper de rode ui en snijd de tomaten in partjes.

Meng deze met de rucola en veldsla. Haal de blaadjes basilicum van het steeltje en meng deze ook door de salade heen. Meng de mayonaise, azijn en mierikswortel en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de helft van de dressing door de salade en verdeel deze over de borden.

Verdeel de pastrami over de salades en verdeel vervolgens de rest van de dressing over de borden.

Verzamel wat vrienden en smullen maar!