Recept: Superfood ontbijt met zwarte bessen
Een heerlijk snel - en vooral heel gezond - ontbijtje is yoghurt. Griekse, magere of volle yoghurt, het wordt allemaal stukken lekkerder met zwarte bessen en gestoofde appel!
Zwarte bessen behoren tot de categorie superfood. En ja, daar zijn we de laatste tijd stiekem best wel fan van. Naast dit gezondje besje, zit er in dit gerecht ook gestoofde appel die je heel makkelijk de avond van tevoren kunt maken. In de koelkast blijft het zeker tot vijf dagen goed.
Tip: ook errug lekker als toetje!
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
Zwarte bessen behoren tot de categorie superfood. En ja, daar zijn we de laatste tijd stiekem best wel fan van. Naast dit gezondje besje, zit er in dit gerecht ook gestoofde appel die je heel makkelijk de avond van tevoren kunt maken. In de koelkast blijft het zeker tot vijf dagen goed.
Tip: ook errug lekker als toetje!
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
- 1 appel
- 1 theel. fijne kristalsuiker
- 150 ml. yoghurt
- 2 eetl. zwarte (of blauwe) bessen
Hoe maak je het?
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in vieren. Doe 1 eetlepel water, 1 theelepel suiker en de stukken appel in een pan, breng het aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Laat het wat afkoelen. Bewaar het tot gebruik in de koelkast.
- Doe de bessen in een pan en kook ze hooguit 30 seconden. Dit is niet per se nodig, je kunt dit eventueel overslaan. Doe een laag gestoofde appel in een glas, schaaltje of beker, dan de yoghurt en als laatste 2 eetlepels van de bessen. De zwarte bessen kun je natuurlijk ook vervangen door andere vruchten in het seizoen.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.