Recept: spinazierisotto met groene asperges
Wil je net even wat anders serveren bij je maaltijd? Deze spinazierisotto is gemakkelijk te maken en is zowel als hoofd- en bijgerecht te eten. Ben je een echte vleeseter? Doe er dan wat blokjes kip doorheen.
(voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 400 gr. risottorijst
- 300 gr. spinazie, goed gewassen
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
- Klontje boter
- Peper
- Bos groene asperges
- 1,5 liter groentebouillon
- Rucola (ter garnering)
Hoe maak je het?
- Snijd zo'n 1,5 cm van de onderkant van de asperges af en gooi dit weg. Snijd het overige deel in kleine stukjes. Snijd de courgette in plakken en was de spinazie.
- Verhit een scheutje olijfolie en doe dan de risotto in de pan. Bak op matig vuur en roer continu door. Wanneer de risotto in zijn geheel is bedekt met een laagje olie, voeg dan een paar eetlepels bouillon toe.
- Voeg telkens een paar eetlepels bouilon toe wanneer deze volledig is opgenomen. Let op dat de risotto niet droog komt te staan. Blijf goed doorroeren.
- Wanneer de risotto 5 minuten op staat, verhit je in een andere pan ook wat olijfolie. Schep de courgette, spinazie en knoflook in deze pan. Bak totdat de spinazie geslonken is. Voeg de boter doe en laat deze smelten. Doe er ook nog een soeplepel bouillon bij.
- Voeg ondertussen de groene asperges toe aan de risotto en laat het geheel dan nog zo'n 10 minuten koken. Blijf bouillon toevoegen.
- Wanneer de boter gesmolten is pureer je de spinazie. Voeg dit toe aan de risotto en schep het geheel goed om. Breng op smaak met peper en maak het eventueel af met wat rucola en de Parmezaanse kaas.
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.