Over Mijn Lijk-Eva deelt emotioneel nieuws: 'Wil je niet alleen laten'

Media door Alyssa

Eerder werd bekend dat Eva, bekend van het programma Over Mijn Lijk, uitbehandeld is voor haar ongeneeslijke longkanker. Nu deelt ze op Instagram een hartverscheurend bericht over haar man Matthijs en hoe het zal zijn zonder de liefde van haar leven aan haar zijde. "Het maakt mij zo onwijs verdrietig dat ik niet meer alles kan doen wat ik wil voor Matthijs", schrijft ze openhartig.

Eerste vakantie samen 

Onder een vakantiekiekje uit 2018, wat hun eerste vakantie samen was, uit Eva haar gevoelens. "Altijd samen en toch mis ik je. Ik mis ons. Ons normale leven, onbezorgd, intiem samen en spontaan". Het besef dat ze op een abrupte manier van Matthijs gescheiden zal worden, is ondraaglijk voor haar. "Ik wil je niet alleen laten zijn, ik wil voor altijd bij jou zijn", vervolgt ze.

Huilend wakker met de gedachte hem nooit alleen te willen laten

Maandag werd Eva huilend wakker, zo vertelt ze. Ondanks haar pogingen om zachtjes te doen, werd Matthijs toch wakker van haar. "Ik moest huilen met de gedachte dat ik hem helemaal nooit alleen wil laten", biecht ze op. Steeds vaker denkt Eva terug aan de tijd met Matthijs voordat ze de diagnose kreeg. Samen praatten ze en lagen ze tegen elkaar aan, voordat ze weer probeerden te slapen. "Het maakt mij zo onwijs verdrietig dat ik niet meer alles kan doen wat ik wil voor Matthijs. Dat de kanker zo'n grote rol ook binnen onze liefde heeft gekregen. En dat die onze liefde ook ooit gaat breken."

Liefde van haar leven

Eva lijkt het moeilijk te kunnen vatten dat de kanker uiteindelijk haar liefde met Matthijs zal breken. "Het blijft oneerlijk, want Matthijs is de liefde van m'n leven", schrijft ze. Het is duidelijk dat Eva enorm worstelt met de gedachte dat ze Matthijs op een dag zal moeten achterlaten.

Boek van Eva uit Over Mijn Lijk

Onlangs werd bekend dat Eva haar leven op papier heeft vastgelegd in een boek, dat op 17 december verschijnt. "Ik denk dat ik best wel veel kan vertellen over de ziekte, mijn situatie, maar ook hoe ik voor de ziekte was en hoe alles gaat bij mij", vertelde ze in gesprek met Shownieuws. Een van de hoofdstukken zal gaan over haar leven met Matthijs en haar familie. Het verhaal bracht presentatrice Eva Jinek eerder al in tranen tijdens haar talkshow.

Lees ook: Kijkers van Eva Jinek geëmotioneerd na gesprek met ongeneeslijk zieke Eva uit Over Mijn Lijk: “Een hartverscheurend verhaal”