Kijkers van Eva Jinek geëmotioneerd na gesprek met ongeneeslijk zieke Eva uit Over Mijn Lijk: “Een hartverscheurend verhaal”

Media door Janine

Afgelopen week was het Nederlandse televisieprogramma Eva Jinek het podium voor een bijzondere gast: Eva Hermans-Koot, bekend als Eva uit Over Mijn Lijk. In een openhartig gesprek deelde Eva haar aangrijpende verhaal over het leven met longkanker. Na verschillende behandelingen hebben artsen haar verteld dat er voor haar geen verdere opties meer zijn. Deze boodschap raakte niet alleen Jinek, maar ook de kijkers die met een brok in de keel naar het gesprek keken.

Longeneeselijk 

Eva Hermans-Koot kreeg op 16 maart 2021 de diagnose longkanker, op dat moment was ze pas 22 jaar oud. In het programma Over Mijn Lijk deelt ze niet alleen haar strijd, maar ook haar hoop en dromen. Via haar Instagramaccount, waar ze inmiddels 399K volgers heeft, houdt ze iedereen op de hoogte van haar dagelijks leven, inclusief de hoogte- en dieptepunten. Haar volgers worden betrokken bij haar reis en zien hoe ze omgaat met haar ziekte.

Onuitputtelijke positiviteit

Wat Eva bijzonder maakt, is haar onuitputtelijke positiviteit. Ondanks de zware tegenslagen en het onzekere vooruitzicht, weet ze haar geest omhoog te houden. “Kanker heeft me iets geleerd,” zegt ze. “Vroeger was ik erg materialistisch, maar nu waardeer ik de kleine dingen des te meer.” Dit inzicht heeft haar ertoe aangezet om haar ervaringen te documenteren in een boek, zodat ze haar boodschap kan delen met een breder publiek.

Leven in het nu

De diagnose heeft Eva gedwongen om haar leven opnieuw te evalueren. “Voorheen was ik vaak te streng voor mezelf." Ik was constant bezig met het opbouwen van een toekomst: een goede baan, een spaarrekening, en een koopwoning. Maar nu besef ik dat deze dingen geen garantie voor geluk zijn.” Ze voegt eraan toe: “Wat heb je aan geld op de rekening als je morgen misschien niet meer leeft?” .

Aan tafel bij Eva Jinek 

Aan tafel bij Eva Jinek straalt Eva trots uit terwijl ze haar verhaal vertelt. “Ik ben trots op mezelf en op de manier waarop ik dit proces doormaakt," zegt ze met een vastberaden blik. Jinek beaamt haar gevoelens en complimenteert Eva met haar kracht en veerkracht: “Dat mag je ook zeker zijn. "Het was heerlijk om naar je te luisteren.”

Wanneer er aan tafel wordt overgeschakeld naar het volgende onderwerp breekt Jinek en de presentatrice is niet de enige die een traantje wegpinkt, zowel het publiek als op social media geven kijkers aan mee te leven met het hartverscheurende verhaal van Eva uit Over Mijn Lijk.