Oeh la la! Donny Roelvink gaat voor een nieuwe look

Media door Alyssa

Ja, je leest het goed: Donny Roelvink gaat binnenkort anders door het leven dan we van hem gewend zijn. Hij laat - tromgeroffel - zijn snor staan! Wow, dat wordt even wennen. Maar wacht, er zit een verhaal achter. Donny's nieuwe look heeft alles te maken met Movember, waar hij ambassadeur voor is.

Movember: meer dan alleen een snor

Movember is de instelling die wereldwijd aandacht vraagt voor prostaatkanker, teelbalkanker en mentale gezondheid. De naam is een combinatie van 'Mo' (Australisch voor snor) en november. In deze maand roept de organisatie mannen op om hun snor te laten staan. Hiermee willen ze het gesprek over gezondheid op gang brengen en geld inzamelen voor onderzoek.

Donny Roelvink zijn missie: bewustwording creëren

Met zijn nieuwe uiterlijk wil Donny bewustwording creëren rondom prostaatkanker en mentale gezondheid. En dat is nodig, want wist je dat mannen in Nederland gemiddeld drie jaar korter leven dan vrouwen? Shocking, toch? Vorig jaar kregen bijna 15.000 mannen de diagnose prostaatkanker en overleden er bijna 3.000 aan deze ziekte. Ook het aantal diagnoses van teelbalkanker is het afgelopen decennium met 25% gestegen. Movember blijft zich daarom inzetten voor nieuw onderzoek, geavanceerde behandelingen en gezond gedrag.

Lees ook: Donny Roelvink onzeker na teelbalkanker: "Mijn lichaam voelde anders"

Donny's persoonlijke verhaal

Het is geen toeval dat Donny Roelvink zich aan deze actie verbindt. In 2022 kreeg hij zelf te maken met teelbalkanker. Sindsdien spreekt hij openlijk over zijn ervaringen en roept hij andere mannen op hun gezondheid serieus te nemen en hulp te zoeken als het even niet goed gaat. "Veel mannen praten niet over hun gevoelens en gezondheidsproblemen, terwijl het juist zo belangrijk is om die gesprekken aan te gaan en het taboe te doorbreken. Goed voor jezelf zorgen maakt je niet minder man, maar maakt je juist verantwoordelijker. We zijn niet onkwetsbaar en hoeven dat ook niet te zijn. Hulp zoeken is geen teken van zwakte, maar een teken van moed."

Lees ook: Dries Roelvink reageert op islam-interesse van zoons Dave en Donny Roelvink: "hoop dat ze rust vinden."

Dus guys, laat die snor maar staan!

Laat je inspireren door Donny Roelvink en doe mee met Movember. Laat die snor groeien en start het gesprek over gezondheid. Want samen kunnen we het verschil maken en ervoor zorgen dat mannen langer en gezonder leven. En wie weet, misschien staat die snor je wel ontzettend sexy.

Lees ook: Alles wat je (stiekem) wilt weten over lovebirds Dave Roelvink en Marijn Kuipers