Dit is de sleep maxxing hack van TikTok die jou helpt beter te slapen

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Om beter te kunnen slapen zijn er talloze internet hacks. Maar niet iedere hack werkt voor iedereen, dus wat nou als je ze zou combineren? Dit is de 'sleep maxxing' hack van TikTok en hoe het jou kan helpen om meer nachtrust te krijgen.

Lees ook: Tegen jezelf praten: volgens TikTok is het goed!

Wat is sleep maxxing?

Sleep maxxing is een nieuwe trend op TikTok waarbij mensen iedere mogelijk slaaphack toepassen om zo beter te kunnen slapen. De hacks worden gecombineerd in een soort mega routine. Op TikTok delen mensen iedere stap die ze gedurende de dag nemen om zo beter te kunnen slapen. Zo zijn er mensen die twee uur voordat ze gaan slapen stoppen met water drinken zodat ze niet wakker worden omdat ze moeten plassen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat hun slaapkamer zo donker mogelijk is en je geen steek meer voor ogen ziet, ze nemen een magnesium supplement en doen nog veel meer dingen die hun slaap zouden verbeteren.

Deze trend past perfect in de huidige reeks van welness trends die rondgaan op TikTok. Mensen op de app doen momenteel zo veel mogelijk moeite om de beste resultaten te halen, maar om alsnog ook tijd te besparen. Zo doen mensen één extreem lange skincare routine om gedurende de week tijd te besparen, of doen ze meerdere welness hacks tegelijk voor extra voordelen. Sleep maxxing past perfect in dit straatje.

@garrettsalem

Is sleep maxxing je tijd waard?

Sleep maxxing klinkt misschien als veel werk, en dat is het ook. De mensen die het doen, doorlopen veel stappen om ervoor te zorgen dat ze optimaal slapen. Naast dat het veel werk is, moet je ook goed nadenken over hoe je je dag invult. Een van de hacks die je kunt gebruiken is bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je iedere dag minimaal dertig minuten zonlicht krijgt of een kwartiertje in de sauna zitten. Sleep maxxing is dus meer dan een simpele life hack, het is een lifestyle.

Het mooie aan sleep maxxing is dat je de trend volledig kan aanpassen naar jouw wensen. Je kan dus stappen toevoegen aan de routine die jou echt helpen, het is helemaal op maat gemaakt. Sommige mensen tapen hun mond dicht, anderen slapen onder een warmtedeken. Het belangrijkste is dat je op zoek gaat naar een routine die voor jou werkt. Voor sommige mensen is deze routine heel uitgebreid, voor anderen wat minder. Sleep maxxing kan dus zeker je tijd waard zijn, zolang het bestaat uit stappen die voelen als een nuttige besteding van je tijd en niet als een klusje. En als je er daadwerkelijk beter van gaat slapen, is het zeker de moeite waard.