Manifestatie is groot op TikTok, maar waarom geloven zo veel mensen er in?

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Je hebt vast weleens over manifestatie gehoord. Het is een manier om door middel van gedachten en intenties je doelen te bereiken en dromen uit te laten komen. Dit klinkt misschien wat zweverig, maar online zijn er veel mensen die er in geloven. Hoe komt dat eigenlijk?

Lees ook: Dit is wat jouw favoriete dier over jou zegt

De wetenschap achter manifestatie

Als je denkt dat manifesteren niks meer is dan aan het universum vragen om je dromen uit te laten komen, dan klinkt het inderdaad als een verspilling van je tijd. Je kan het universum van alles vragen, maar de kans dat het reageert is heel klein, of zelfs niet bestaand. Toch is manifesteren voor veel mensen heel effectief. Dit komt doordat je door te manifesteren op een andere manier met je doelen omgaat. Je besteed veel tijd aan het nadenken over je intenties en je doelen. Hierdoor verander je je mindset. Je zegt tegen jezelf dat het gaat lukken en hierdoor ga je er ook echt in geloven. Hierdoor zeg je dus eigenlijk tegen je brein dat iets gaat gebeuren en dus maak je het een prioriteit.

Stel je bent bezig met een onderzoek voor je studie. Je moet mensen interviewen maar je kan maar niemand vinden die de tijd wil nemen om met je te gaan zitten. Je bent aan het manifesteren dat dit onderzoek een hoog resultaat krijgt en dus ben je er in je hoofd constant mee bezig. Het bereiken van dit doel is prioriteit. Opeens hoor je in een koffietentje iemand praten over je onderzoeksonderwerp. Het blijkt iemand te zijn die je zou kunnen interviewen en je besluit om op hen af te stappen. Dit voelt waarschijnlijk alsof het universum die persoon op precies de goede tijd op je af heeft gestuurd. Dit is zeker een mooie gedachte, maar uiteindelijk was jij het zelf die het gespreksonderwerp opving en besloot om op de persoon af te stappen. Door je manifestatie pikte je dit op. Je bent er constant mee bezig, dus vallen dingen je meer op.

Zou iedereen moeten manifesteren?

Manifesteren is niet per se iets dat voor iedereen werkt. Als je dit hebt gelezen en denkt dat het zweverig en onzinnig is, dan zal het nooit werken. Om manifestatie effectief te laten zijn, moet je er ook wel een beetje in geloven. Kun je dit wel? Dan is het het proberen zeker waard. Het is nooit verkeerd om jezelf doelen te geven en vastberaden te zijn om deze te bereiken.