Onverwachts bezoek: student treft levende schorpioen aan in Shein-bestelling

De maatschappij door Maj

Stel je voor: je bent aan het popelen tot je bestelling eindelijk arriveert en je maakt het pakket open met een schorpioen erin. Wij krijgen alleen bij het denken eraan al de kriebels. Well, een 18-jarige student in Engeland ontdekte een levende - ik herhaal levende - schorpioen in haar pakketje. Suprise!

Levende schorpioen in Shein-bestelling

Dat is nog eens een verrassing: bij het openmaken van je pakketje een levende schorpioen tegenkomen tussen je kleding. Sofia Alonso-Mossinger overkwam het. Ze maakte vol enthousiasme het pakketje open en zag iets bewegen. Toen ze besefde dat het een levende schorpioen was, wist ze niet hoe snel ze het pakketje weer moest sluiten. Ze riep haar huisgenoten erbij om hulp te halen. Zo zegt ze: "Ik dacht dat het speelgoed was en toen bewoog het. Behoorlijk eng." Uiteindelijk heeft Sofia met hulp van haar huisgenoten de schorpioen uit het pakketje gehaald en in een plastic bakje gelegd. Daarna is de giftige schorpioen door iemand van het Britse Nationaal Centrum voor Reptielenwelzijn opgehaald. "Eerst zei ik eerlijk gezegd dat we hem moesten doden, maar toen wees iedereen erop dat dat niet het meest humane was, dus hebben we hem opgeschept en in een plastic bak gedaan.”, aldus Sofia. De huisgenoot van Sofia, Oliver studeert zoölogie. Hij pakte de schorpioen op met een keukentang en legde deze in de plastic bak. De caption die te lezen is bij de Instagram post van BBC vat de hele gebeurtenis dan ook samen:"That’s not what I ordered! Bristol Uni student Sofia said she felt like she was “dreaming” when she found a live scorpion crawling inside her Shein parcel.  Her flatmates transferred it into a Tupperware box and called a reptile charity, who came to pick it up. Shein has been contacted for comment and says it’s looking into the incident."

De tekst gaat verder onder de Instagram post.

Meer op Instagram

Britse Nationaal Centrum voor Reptielenwelzijn

Eerst probeerden de huisgenoten de schorpioen gerust te stellen, door water op een keukendoekje te leggen dat die kon drinken. Na een aantal uren werd de schorpioen opgehaald door Chris Newman van het Britse Nationaal Centrum voor Reptielenwelzijn. Hij vertelde dat het om een Chinese schorpioen ging. Een steek van deze schorpioen zou mogelijk levensbedreigend kunnen zijn.

De reactie van Shein

"Shein heeft ook gereageerd op de gehele gebeurtenis: "Onze teams ter plaatse hebben het verpakkingsproces van de zending gecontroleerd en de goederen in ons magazijn geïnspecteerd en bevestigd dat alle standaard bedrijfsprocessen zijn nageleefd. De kwestie wordt verder opgelost."

Lees ook: Yay! Netflix hit Nobody Wants This krijgt een tweede seizoen