Prins Harry onlangs gespot in tattooshop, mag dat wel?

De maatschappij door Anne-Fleur

Het is je misschien gek om voor te stellen, maar de Britse prins Harry werd onlangs gespot in een New Yorkse tattooshop waar doorgaans veel bekendheden zich laten tatoeëren. Of Harry zelf een plakplaatje heeft laten zetten weten we natuurlijk niet, maar het zet ons wel aan het denken. Mag een royal eigenlijk wel tatoeages? En mogen ze wel op een plek gezien worden als een tattoozaak?

Lees ook: Meghan Markle: leeftijd, vermogen en biografie

Prins Harry gespot in tattooshop

Op het social media-platform X werden er niet lang geleden een heel aantal beelden gedeeld van prins Harry in New York. Op deze beelden was te zien hoe Harry, samen met zijn beveiliging, de tattooshop uitloopt en in de auto stapt. Het maakte de tongen los onder de viewers op X, want wát voor tatoeage zou de prins toch gezet laten hebben? In de comments werd er natuurlijk veel over gespeculeerd. De een beweerde dat het een tattoo van zijn vrouw Meghan was en de ander wist zeker dat er een kroon op zijn achterwerk geplaatst was. Helaas is niet duidelijk of de Hertog van Sussex ook écht een tatoeage heeft laten zetten.

Harry in New York

Harry was de afgelopen week in New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ook woonde hij er andere evenementen bij en was hij te gast in de talkshow van Jimmy Fallon.

Mag je tattoos hebben als royal?

Nadat we de beelden van Harry in de tattooshop zagen, vroegen we ons af... hebben we ooit wel eens een royal met een tattoo gezien? Als je goed kijkt misschien, maar zo op het eerste gezicht niet. Er is namelijk geen expliciet verbod op het hebben van tattoos als je een royal bent. Natuurlijk heb je wel een imago dat je moet onderhouden en denken we niet dat je als leider van een land of als publiek persoon met een tattoo in je gezicht mag rondlopen. Klinkt best logisch, toch? Officieel maakt prins Harry geen deel meer uit van de Britse koninklijke familie en is hij geen echte royal meer, dus voor hem zullen de 'regels' al wat zwakker zijn.

Welke royals hebben tattoos?

Ook koninklijke figuren zijn maar gewone mensen en kunnen ook - net als het normale volk - een tattoo willen. Het past misschien niet helemaal bij een koninklijke titel, maar er zijn wel wat royals die een leuk plakplaatje hebben. Prinses Eugenie, het nichtje van William en Harry, heeft een kleine cirkel achter haar oor laten tatoeëren. Bij opgestoken haar kun je deze dan ook zien! Kroonprins Frederik van Denemarken heeft een haai op zijn kuit laten zetten en prinses Sofia uit Zweden heeft ook een plaatje op haar rug. Wauw!