Yikes! Rel tussen André en Rachel Hazes krijgt een staartje

Media door Alyssa

Oei, drama in huize Hazes! Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Rachel Hazes haar zoon André Hazes heeft aangespoord om de naam André Hazes niet langer commercieel te gebruiken. André zelf is er behoorlijk van geschrokken en heeft nu laten weten dat hij niet ingaat op de eisen van zijn moeder.

André gaat niet akkoord

De woordvoerder van André bracht woensdag het nieuws naar buiten. In een gesprek met ANP verklaarde hij: 'We hebben een nette brief gestuurd naar de advocaat van Rachel dat we niet akkoord gaan met haar eis'. En ja, Rachel was woensdagochtend onbereikbaar voor commentaar. Dat zegt al genoeg, toch?

Lees ook: Peter Pannekoek haalt hard uit naar Rachel: "Ze is geen moeder maar een loeder"

Is dit echt nodig?

Het verzoek van Rachel komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen. In april grapte de zanger nog dat hij misschien wel zijn eigen naam niet meer als artiestennaam mocht gebruiken als zijn moeder “kwaad zou willen.” Dit zei hij in de Belgische talkshow De Tafel van Gert. Blijkbaar dacht hij dat het bij een grapje zou blijven, maar nee, dat is niet het geval. Rachel heeft nu officieel geëist dat haar zoon voortaan door het leven gaat als ‘André Hazes Jr.’. Ja, je leest het goed. Hoe bizar is dat?! Het management van André vertelde meteen aan RTL Boulevard dat Dré er niks van snapt. “Hij begrijpt niet waar deze actie van zijn moeder vandaan komt. André ziet zichzelf als een trotse opvolger van zijn vader”, aldus het management. Dus, wat denkt Rachel eigenlijk dat ze hiermee bereikt?

Lees ook: André gaat toch weer terug naar de afkickkliniek in Spanje

Rachel Hazes en de rechtszaak drama

Dit is trouwens niet de enige rechtszaak waar Rach in verwikkeld is. Haar dochter Roxeanne startte vorig jaar een kort geding tegen haar moeder over inkomsten die Rachel onterecht zou hebben ontvangen als erfgename van haar overleden partner, André Hazes sr. Volgens het testament van de in 2004 overleden volkszanger is Rachel namelijk geen erfgenaam, wat betekent dat ze geen inkomsten van hem zou mogen ontvangen. De rechter oordeelde dat de zaak in een bodemprocedure moest worden uitgezocht, maar die procedure is nog steeds niet op gang gekomen. Het lijkt erop dat de Hazes-familie voorlopig wel even met de handen in het haar zit!

Lees ook: André is open over zijn relatievorm met Monique: "ieder eigen plekje"