Dit is alles dat we al weten over de film over de hitserie Peaky Blinders

Media door Maya Luz

Peaky Blinders fans weten dit waarschijnlijk al, maar er komt een film aan over de populaire serie. Het zesde seizoen van de serie eindigde in 2022, maar het verhaal van Thomas Shelby is nog niet voorbij. Wanneer de film precies uitkomt is nog niet duidelijk, maar er zijn al wat dingen bekend over wat we kunnen verwachten. We zetten alle weetjes op een rijtje.

Lees ook: Over Mijn Lijk-Eva deelt 'redelijk positieve' gezondheidsupdate

Peaky Blinders wordt momenteel gefilmd

De Peaky Blinders film is momenteel in productie. Het filmen voor de film is begonnen in september van dit jaar. Netflix kondigde op 20 september aan dat de productie van het project officieel is begonnen. Netflix deelde daarbij ook foto's van de set, ook eentje waarop hoofdrolspeler Cillian Murphy te zien is. Ook scriptschrijver Steven Knight was te zien. Het script voor de film was volgens Knight in 2022 bijna af. Toentertijd vertelde hij dat het filmen plaats zal vinden in Birmingham en dat de camera's zouden gaan draaien binnen 18 maanden. Dit is niet helemaal gelukt. In 2023 werden er nog puntjes op de i gezet voor het script volgens Knight.

Wie zien we terug in de film?

Veel acteurs die je kent uit de serie zullen te zien zijn in de film die de serie zal afsluiten. Tommy Shelby zal uiteraard terugkeren, gespeeld door Cillian Murphy. Andere bekende namen die te zien zullen zijn in de film zijn Barry Keoghan en Rebecca Ferguson. Ook Tim Roth is een aangekondigde medespeler voor de film. De lijst wordt aangevuld met Stephen Graham en Paul Anderson die Tommy's broer Arthur speelt in de serie. Meer namen zijn nog niet bekendgemaakt. Zo weten we bijvoorbeeld nog niet of we Tom Hardy terug gaan zien in de film.

Waar zal de film over gaan?

Waar de film precies over zal gaan, is nog niet bekend. We weten wel wanneer de film zich af zal spelen. Toen de film werd aangekondigd verklaarde scriptschrijver Knight dat hij van plan was om de film te laten plaatsvinden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

“I’m genuinely thrilled that this movie is about to happen. It will be an explosive chapter in the Peaky Blinders story. No holds barred. Full on Peaky Blinders at war", vertelde hij in juni van dit jaar. In september van dit jaar bevestigde Knight dat de Tweede Wereldoorlog de tijdsperiode zal zijn waarin de Peaky Blinders zich zullen bevinden in de film.