Over Mijn Lijk-Eva deelt 'redelijk positieve' gezondheidsupdate

Media door Alyssa

Eva Hermans-Koot, bekend uit Over Mijn Lijk, deelt opnieuw een update over haar gezondheid. In augustus kreeg ze het zware nieuws dat ze was uitbehandeld, maar er is nu toch onverwacht een klein lichtpuntje aan de horizon!

Goede uitslag

Vrijdagochtend moest Eva weer eens vroeg haar bed uit voor een CT- en MRI-scan. Spannend, want je weet maar nooit wat daar uit komt. Maar nu heeft ze de uitslag binnen en op Instagram deelt ze "redelijk goed nieuws". Dat had ze zelf ook echt niet verwacht, want ze had zich eigenlijk al voorbereid op het ergste.

Osimertinib doet goed werk

Het lijkt erop dat Eva weer goed reageert op de osimertinib pillen, die ervoor zorgen dat de kankercellen niet als een gek gaan groeien. Op de meeste plekken zijn de tumoren zelfs wat kleiner geworden of in ieder geval stabiel gebleven. Alleen op haar longvlies is een plekje wat gegroeid, wat soms pijn en ademproblemen kan geven. Als dat te erg wordt, kan het nog bestraald worden, dus dat is dan weer een klein voordeeltje.

Duimen voor goede uitslag MRI

Op de MRI-scan was gelukkig niks raars te zien, maar dat moet nog even door een neuroloog bevestigd worden. Dus we moeten nog even een paar dagen geduld hebben tot Eva de officiële uitslag krijgt. Haar arts zei in ieder geval: "Ik ben er niet ontevreden over". Nou, dan is Eva dat ook niet! "Ik zei ook dat ik mijzelf zo nog wel 27 zie worden. Daar gaf die geen duidelijk antwoord op of dat überhaupt haalbaar is. Maar ja, hoop moet je houden, denk ik dan." Eva is blij dat de osimertinib pillen haar kanker nog een beetje onder controle houden, want er zijn nu geen andere behandelopties meer. Ze hoopt dat dit nog heel lang zo blijft. En wij hopen met haar mee!

De tekst gaat verder onder de Instagram-post. 

Meer op Instagram

Eva haar reis na Over Mijn Lijk

Laten we even terugblikken: zo'n twee maanden geleden kreeg Eva te horen dat haar toenmalige medicijnen niet meer werkten en dat er geen behandelingen meer mogelijk waren. De artsen konden toen niet zeggen hoelang ze nog had - misschien 2 maanden, misschien een half jaar. Heftig nieuws, dat nog steeds moeilijk te bevatten is. Eva was pas 22 toen ze in maart 2021 de diagnose longkanker kreeg. Via Over Mijn Lijk en haar populaire Instagram deelt Rva haar strijd, dromen en hoop. Met bijna 400.000 volgers is ze een inspiratie voor velen in hoe ze omgaat met haar ziekte.

Eva bij Eva Jinek

Onlangs schoof Eva nog aan bij Jinek en straalde ze trots terwijl ze haar verhaal deed. Jinek en het publiek waren zichtbaar geraakt. Op social media leefden kijkers massaal mee. Want hoeveel kracht en veerkracht kan één persoon hebben? Bij Eva lijkt het oneindig veel. Ook is ze in het aankomende seizoen van Over Mijn Lijk opnieuw te zien.

Lees ook: Kijkers van Eva Jinek geëmotioneerd na gesprek met ongeneeslijk zieke Eva uit Over Mijn Lijk: “Een hartverscheurend verhaal”