Dit maakt een auto abonnement tot een interessante optie voor consumenten

Lifestyle door Djamila

Wil je een moderne auto kunnen rijden, zonder vooraf duizenden euro’s te moeten investeren? In dat geval kun je een auto huren, gebruik maken van deelauto’s en bijvoorbeeld private lease overwegen. Relatief nieuw zijn auto abonnementen, die sterk lijken op het leasen ervan. Een belangrijk verschil tussen beide opties: een auto abonnement is vaak maandelijks opzegbaar, terwijl een leasecontract doorgaans meerdere jaren loopt. Het maakt de auto abonnementen tot de ideale oplossing voor consumenten die snel een alternatief zoeken voor hun defecte auto, die een auto eerst eens willen uitproberen voordat ze deze langdurig leasen of aanschaffen, enzovoorts.

Benieuwd naar de mogelijkheden die je hebt bij het afsluiten van een auto abonnement? Je kunt zelf auto abonnementen vergelijken bij Autonomer, een platform waarop de mogelijkheden van verschillende aanbieders verzameld zijn. Welk model voertuig spreekt jou het meeste aan? Kies je voor een compacte auto voor in de stad, of juist voor een SUV om met het hele gezin op pad te kunnen gaan?

Moderne auto rijden tegen een scherpe prijs 

Zowel voor het leasen van een auto als voor auto abonnementen geldt dat je een modern model rijdt zonder een grote investering te hoeven doen op voorhand. Aan het eind van de looptijd van je contract lever je het voertuig weer in en kies je voor een ander model. Je spaargeld kun je op deze manier aan andere zaken uitgeven! Denk aan de aankoop van een huis, een verbouwing daarvan, enzovoorts. Het is afhankelijk van de auto die je kiest, welke kosten hieraan verbonden zitten. De flexibiliteit van een auto abonnement leidt ertoe dat de maandlasten hiervan vaak net iets hoger zijn dan die bij private leasecontracten.

Tip: vergelijk online zelf eens een aantal auto’s met een auto abonnement of leasecontract. Zo krijg je een goed beeld van de verschillen.

Geen BKR-registratie bij een auto abonnement 

Een belangrijk verschil tussen een auto abonnement en het private leasen van een personenwagen zit in de BKR-registratie. Bij private lease krijg je een BKR-registratie, op het moment dat de leasemaatschappij aangesloten is bij een private lease keurmerk. Het is logischerwijs sterk aan te raden om altijd voor een dergelijke betrouwbare partij te kiezen. In het geval van een auto abonnement krijg je geen BKR-registratie. Dat kan voordelig zijn, wanneer je bijvoorbeeld verwacht een hypotheek af te sluiten in de komende maanden. Een BKR-registratie kan van invloed zijn op het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor je nieuwe huis.

 ​​​