3x tips om je vrijgezellenfeest budgetproof te houden

Vrije tijd door Anne-Fleur

Een bruiloft is duur (en een scheiding trouwens ook), maar een vrijgezellenfeest kan er ook wat van. Eén laatste avond waarbij de bruid en bruidegom zich apart van elkaar nog even vrijgezel mogen voelen. Vaak wordt zo'n feest tiptop in orde verzorgd door de organisator, maar daar zit ook een prijskaartje aan vast. Met deze tips houd je je vrijgezellenfeest zo budgetproof mogelijk. Lees gauw verder!

Lees ook: Deze dingen zijn echt not done tijdens een vrijgezellenfeest

Tips om je vrijgezellenfeest budgetproof te houden

Een vrijgezellenfeest is vaak iets wat niet zelf betaald wordt door de bruid of bruidegom. Als we even spreken vanuit de bruid is het vaak the maid of honor of wat vriendinnen of familie die de gehele fuif organiseert. De bedoeling is dan vaak dat de gasten eerlijk voor hunzelf betalen én een gedeelte voor de bruid zelf. De kosten van een groot feest kunnen daarom flink ophopen.

In Nederland zijn we al snel 125 euro per persoon kwijt aan een bachelorette party. Met een eventuele overnachting kun je al snel op 200, 250 euro uitkomen. Dit is per persoon, dus de kosten van de bruid zelf moeten daar ook nog bij op. Voor de bruiloft zelf moet je er natuurlijk ook een beetje presentable uitzien en is een cadeau ook wel leuk om te geven. Met andere woorden, een bruiloft is duur, dus voor een vrijgezellenfeest is het fijn om dat een beetje budgetproof te houden.

Less is more

Wie denkt dat een bachelorette party he-le-maal crazy moet zijn: think again. Ook hierbij geldt het hele 'less is more' gebeuren. Je hoeft écht niet vijf grote activiteiten te plannen en matching badjassen te hebben. De drankjes zijn leuk, maar allerlei workshops (zoals penis kleien...) heb je echt niet nodig. Houd het bij drie grote activiteiten, zoals een workshop cocktails shaken, een gezellig diner met de meiden en daarna als afsluiting de bar in. Zo blijft er genoeg ruimte over voor spontaniteit en gekkigheid en houd je het ook nog eens binnen het budget.

Geen stripper

Het is mega stereotyperend om een stripper te zien op je vrijgezellenfeest, maar is het écht nodig? Een stripper op een vrijgezellenfeest wordt vaak gezien als de ‘laatste kans’ om op een toegestane manier nog even helemaal te genieten van een ander mannen- of vrouwenlichaam. Daar hebben we soms al onze bedenkingen over, maar vergeet niet dat het ook nog eens geld kost. Niet alleen om de stripclub binnen te komen, maar ook om aan de strippers te geven. Wil je toch een soort van stripavondje hebben, hou het dan bij Magic Mike, thuis op de bank. Net zo gezellig, een stuk minder awkward én veel goedkoper.

Locatie: thuis

We hadden het net al even over Magic Mike thuis op de bank - en dan komen we direct bij onze volgende tip. Wie zegt dat je je bachelorette party de hele tijd buiten de deur moet houden? Thuis kan het net zo fijn en gezellig zijn. In de zomer kun je misschien de tuin gebruiken met een partytent en een leuke barbeque. Die workshop cocktails maken kun je ook wel van YouTube leren en als je écht penissen wil kleien, dan heeft de Action prima klei voor dit soort situaties. Maak een lekker diner en geniet vooral. Als het met de juiste mensen is, dan kun je je vrijgezellenfeest overal hebben, toch?