Deze dingen zijn echt not done tijdens een vrijgezellenfeest

Vrije tijd door Anne-Fleur

Wie gaat trouwen organiseert waarschijnlijk ook een leuk vrijgezellenfeest. Eén laatste avond waarbij de bruid en bruidegom zich apart van elkaar nog even vrijgezel mogen voelen. Niet té vrijgezel natuurlijk, maar voor velen is een stripclub een prima grens. Allemaal leuk en aardig, maar uit onderzoek is gebleken deze dingen echt not done zijn tijdens zo'n bachelor(ette) party.

Lees ook: Lana Del Rey is getrouwd! Dit moet je weten over haar onverwachte huwelijk

Grote ergenissen tijdens een vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest is een feest dat door vrienden of familie van de bruid of bruidegom georganiseerd wordt om 'afscheid' te nemen van het vrijgezellenbestaan voordat de bruid en bruidegom in kwestie in het huwelijksbootje stappen. One night of freedom. Hoewel het voor de bruid en bruidegom vaak goed is om bepaalde regels op te stellen voor zo'n feest om geen ruzie te krijgen voor de grote dag, is het voor genodigden ook niet altijd een pretje.

Made for Moments deed onderzoek naar de grootste ergenissen van mensen tijdens een vrijgezellenfeest. Feestgangers (wel 50,4%) zijn het er in ieder geval over eens: de grootste irritatiefactor is drugsgebruik. Wow! Op zich begrijpelijk dat niet iedereen op een stevige trip zit te wachten tijdens een gezellig feestje...

Deze dingen zijn not done

Het blijft niet alleen bij drugsgebruik. Ook een te hoog prijskaartje aan het feest is iets waar feestvierders sneller bij afhaken. Veel mensen komen liever niet als een feest meer dan 100 euro kost. Nederlanders zouden Nederlanders natuurlijk niet zijn als zij zich niet compleet ergeren aan het kostenplaatje: voor ruim vier op de tien (42,8%) respondenten is een te hoog prijskaartje een bron van ergernis.

Ook de volgende ergenissen geven mensen aan tijdens het onderzoek:

  • 21,6% vindt het niet fijn als er geen plan bekend is.
  • 33,4% ergert zich eraan als ze geen andere gasten kennen.
  • 27,8% voelt zich niet meer zo feestelijk als de locatie slecht te bereiken is.
  • 20,8% hoeft niet een feest te vieren dat uuuuren duurt.
  • 11,9% vindt het vreselijk om niet in hun eigen bed te slapen.

Plannen

Tja, je kunt niet met iedereen rekening houden en aan een goed vrijgezellenfeest hangt nu eenmaal een prijskaartje. Mag jij binnenkort zo'n tof feest in elkaar flansen? Dan heb je in ieder geval een lijst met dingen waar je rekening mee kunt houden. Zo bezorg je de bruid en/of bruidegom de beste avond van hun single levens én heb je een leuke fuif om naar uit te kijken.