De Golden Bachelor op Videoland: alles wat we erover weten

Media door Maj

De Bachelor(ette) is een programma waar we elk seizoen weer vol verwachting naaruit kijken. Goed nieuws, want het aftellen kan weer beginnen. Alleen dan nu wel voor De Bachelor met een andere twist, namelijk de Golden Bachelor. Eigenlijk werkt het net als De Bachelor die we gewend zijn, alleen dan met mannen en vrouwen op leeftijd.

De Golden Bachelor Gerard

De Golden Bachelor was altijd al een groot succes in Amerika en is (happy dance) nu ook naar Nederland overgewaaid. Eerder zagen we in De Bachelor al hoe Rien en Paul op zoek gingen naar de liefde. Dit seizoen had al een verrassende twist, doordat ze met twee bachelors tegelijk op zoek gingen naar een partner. Voordat Rien en Paul hun Bachelor debuut maakten, gingen dj Tony Junior en StukTV maker Thomas van der Vlugt hen voor. In De Bachelorette deden Gaby Blaaser en Sylvia Geersen een poging om de liefde te vinden.

Nu is het in De Golden Bachelor de beurt aan de 74-jarige ondernemer Gerard. Gerard hoopt de liefde te vinden na een langere periode alleen te zijn. Hij was 24 jaar getrouwd en is na een lange tijd samenzijn inmiddels 17 jaar gescheiden. In die 17 jaar tijd heeft Gerard nog wel een aantal serieuze relaties gehad, maar nog niet de liefde van zijn leven kunnen vinden. Om deze reden reist Gerard af naar het romantische Toscane. Hier hoopt hij dan ook een levenspartner te vinden. Zo deelt RTL: "Met een open hart en een verlangen naar liefde en gezelschap hoopt hij op deze manier de levenspartner te vinden die hij al die tijd heeft gemist." Het programma werkt verder bijna hetzelfde als de welbekende Bachelor. Elke week valt er namelijk een kandidaat af tijdens de ‘rozenceremonie.'

Lees ook: Cuteness overload: B&B Vol Liefde-Kia vindt nieuwe liefde tijdens de reünie

Chantal Janzen presenteert De Golden Bachelor 

Eerdere seizoenen van de Bachelor en De Bachelorette werden gepresenteerd door Rick Brandsteder en Monica Geuze. Voor De Golden Bachelor is het de beurt aan Chantal Janzen. Volgens RTL is het dan ook tijd om een nieuwe twist te geven aan het klassieke liefdesprogramma. Wij zijn heel benieuwd en hebben heel veel zin om Chantal te zien rocken in het eerste seizoen!

De tekst gaat verder onder de Instagram post.

Meer op Instagram

De releasedatum van de datingshow

De opnames zijn momenteel in volle gang en de single vrouwen zijn inmiddels aangekomen in Toscane. Seizoen één van De Golden Bachelor is dan ook in het voorjaar van 2025 te bingewatchen. Laat het aftellen maar beginnen! Wij kijken in ieder geval uit naar een spraakmakend seizoen.

Lees ook: B&B Vol Liefde-Kia onthult eindelijk wat er écht gebeurde tijdens die wilde nacht met Mike