Lady Gaga spreekt zich uit over oude geruchten over haar geslacht

Celebs door Maya Luz

Lady Gaga is een icoon uit de muziekindustrie die we al jaren kennen. Het klinkt voor het jaar 2024 een beetje gek, maar er was ooit een tijd waarin de zangeres in ieder interview werd gevraagd naar haar geslacht en nu spreekt ze zich uit over de oude geruchten.

Lees ook: Oei, het editten van Joker 2 bleek een nachtmerrie

Geruchten over het geslacht van Lady Gaga

In het jaar 2024 is het speculeren over iemands geslacht echt not done. Maar aan het begin van de carrière van Lady Gaga, gingen er geruchten rond over het geslacht van de zangeres. In de 00's en 10's werd er in vrijwel ieder interview aan Lady Gaga gevraagd wat haar gender was. Men was er namelijk van overtuigd dat ze eigenlijk een man was. Maar Gaga ging nooit echt in op de geruchten, tot nu. Ze legde uit waarom ze het nooit nodig vond om echt op de geruchten in te gaan bij een aflevering van What's Next? The Future With Bill Gates op Netflix. 'When I was in my early 20s there was a rumour that I was a man,' zei Gaga. 'I went all over the world. I travelled for tours and for promoting my records and almost every interview I sat in they said — there was this imagery on the internet that had been doctored — they'd say, "There’s rumours that you’re a man. What do you have to say about that?"

Waarom Gaga niet inging op de geruchten

In het Netflix-programma legde Gaga uit dat ze zich geen slachtoffer voelde door de geruchten. "And I thought: "What about a kid who is being accused of that who would think that a public figure like me would feel shame?"' De geruchten gingen zo'n tien jaar rond en Gaga heeft er nooit echt over gesproken, tot nu. Het rechtzetten van de leugens over haar waren in dit geval niet de beste manier van handelen volgens de zangeres. Dit had niet per se met haar te maken, maar met de mensen die het zou beïnvloeden als ze zich wel uit zou spreken.  'In that case, I tried to be thought provoking and disruptive in another way. I tried to use the misinformation to create another disruptive point,' legde ze uit.

In de rest van de aflevering van de show van Bill Gates, werd gesproken over de nieuwe film waar Lady Gaga in speelt: Joker: Folie à Deux. In het vervolg van de populaire film Joker speelt ze de rol van Harley Quin. Ook vertelt ze over haar nieuwe single die in oktober uitkomt.