'Abortus mag als geslacht baby tegenvalt'
Als het aankomt op baby’s en het op de wereld zetten ervan, zijn wij vrouwen absoluut het übergeslacht. Alleen bij macht hoort ook zoiets als verantwoordelijkheid en daar zijn we soms nog niet aan toe. Een baby vergt natuurlijk, naast een big ass dosis aan liefde, ook de nodige offers. Je krijgt ineens de taak een kind op te voeden en ervoor te zorgen.
Recht op abortus
Elke maand zijn we druk in de weer met kilo’s tampons en altijd zijn wij vrouwen de pineut als het gaat om anticonceptie. Ooit gehoord van een man die aan de pil moet of een spiraaltje ingeschoten krijgt? Precies, we krijgen een hoop te verduren. Het minste waar we dan recht op moeten hebben, is een abortus als er een ‘ongelukje’ gebeurt. Tenminste, daar is ooit in het hippietijdperk door de Dolle Mina’s keihard voor gevochten.
Toch blijft het onderwerp abortus een puntje van discussie, want abortus is een machtig wapen. Doordat iedereen van deze mogelijkheid gebruik mag en kan maken, sta je als vrouw voor de keuze: houd ik het kindje of niet?
In sommige gevallen, een verkrachting of een tienerzwangerschap bijvoorbeeld, valt er wat voor te zeggen als een vrouw kiest voor abortus. Maar wat als het geslacht van je ongeboren baby je niet bevalt? Is het dan ook gerechtvaardigd om een abortus te plegen?
Abortus mag als geslacht tegenvalt
Volgens Ann Furedi, hoofd van de grootste abortuskliniek in het Verenigd Koninkrijk, wel. Afgelopen week deed ze nogal een controversiële uitspraak over wanneer je wel of niet abortus mag plegen. Kort samengevat vindt Ann dat abortus ook mag wanneer de ouders het geslacht van de ongeboren baby vinden tegenvallen.
Dit zei ze na de uitspraak van de rechter in de zaak tegen twee dokters die abortus uitvoerden toen de moeder hoorde dat ze een dochtertje kreeg. Daar had ze niet op gerekend waarop de dokters het kindje voor haar weghaalden. De rechter besliste uiteindelijk dat de dokters niet worden vervolgd. Tot opluchting van Ann Furedi.
Gender abortion
“Een dokter die een abortus uitvoert na een verkrachting breekt de wet niet meer of niet minder dan een arts die toezegt om een zwangerschap te beëindigen op grond van sekseselectie. De abortuswet is muisstil als het op gender aankomt, net als bij verkrachting”, vertelt Ann aan The Telegraph.
In het Verenigd Koninkrijk is een grote discussie hierover losgebarsten. Een gender abortion, zoals het daar wordt genoemd, gaat volgens velen een brug te ver. Wij zijn benieuwd naar jouw mening hierover.
Mag een vrouw abortus plegen als het geslacht van het kindje niet bevalt? Of vind jij het niet kunnen?