Lady Gaga heeft veel moeten afvallen voor haar nieuwe rol Harley Quinn in Joker 2

Celebs door Juliët

De film Joker: Folie à Deux is vanaf oktober in de biosscoopzalen te zien. Weet je wie hier een rol in heeft? Lady Gaga! Ze heeft hier alleen wel een hele transformatie voor moeten ondergaan. Benieuwd hoe dit proces eraan toeging?

Lady Gaga heeft veel moeten afvallen voor haar nieuwe rol in Joker 2

De 38-jarige zangeres en actrice Lady Gaga speelt de iconische rol van Harley Quinn in de nieuwe Joker film. Voor het spelen van deze rol heeft ze een hele transformatie moeten doorstaan. Ze heeft namelijk volgens haar tegenspeler Joaquin Phoenix veel gewicht verloren. Dit om zich volledig in te kunnen leven in de gestoorde antiheld. Tijdens de wereldpremière van de film op het filmfestival in Venetië, sprak Phoenix openhartig over de fysieke inspanningen die zowel hij als Gaga hebben geleverd voor de rollen. Hij gaf aan dat hij erg onder de indruk was van Lady Gaga's toewijding en discipline. Joaquin heeft zelf in 2019 een drastische gewichtsafname ondergaan voor de rol van The Joker, in de originele film. Hij herkende dan ook wat een transformatie van je lichaam kan eisen.

 

Joker

Lady Gaga heet Stefani in het echt en is enorm veel afgevallen. Dit vertelde haar collega Joaquin tijdens een interview. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens de repetities en toen daar enige tijd overheen ging, herkende Joaquin haar niet meer weer door haar gewichtsverlies. Hij vond het indrukwekkend. Stefanie ging niet direct in op haar dieet en trainingsregime. Toch heeft ze wel een intensieve voorbereiding nodig gehad om haar personage tot leven te brengen. Ze groeiden langzaam in de personages en elk detail werd steeds meer verfijnd.

Toch is dit voor de fans van de Joker film niet een verrassing. In 2019 maakte Phoenix namelijk al indruk met zijn drastische transformatie voor de rol van Arthur Fleck. Hij volgde hiervoor een extreem streng dieet. Voor deel 2 waren de voorbereidingen iets ingewikkelder. Er kwamen namelijk dansrepetities bij deze film aan de orde.

De film staat gepland voor oktober 2024. Fans zijn niet alleen benieuwd naar Harley Quinn, maar ook naar de muzikale bijdrage aan de soundtrack van de film. Er komt ook een nieuwe single aan van Gaga. Een langverwachte zevende studioalburm en haar eerste muzikale project sinds Chromatica uit 2020. Gaga is klaar om indruk te maken met de nieuwe film. De verwachtingen voor de Joker zijn namelijk hoog. Ken jij de Joker al en ben jij ook zo benieuwd naar het nieuwe deel? Wij in ieder geval wel!